Direktør Ib Tolstrup fra Telekommunikationsindustrien i Danmark håber, at EU blander sig uden om prissætningen i teleindustrien.

Telebranchen om EU-prisloft: Sovjetiske tilstande

EU-reguleringer er konkurrencehæmmende, mener den danske teleindustri. Fastsatte prislofter vil især gå ud over de små selskaber, vurderer teleekspert.

Telefonregningen for mobilopkald i udlandet har igennem EU-stramninger i de senere år fået en del fedtsugninger, som går ud over teleselskabernes indtjeningsmuligheder, innovationsevne og ikke mindst konkurrenceevne, mener direktør Ib Tolstrup fra Telekommunikations-industrien i Danmark.

Derfor råber han vagt i gevær, når EU nu barsler med nye nedskæringer i priserne på både samtale- og datatrafik.

Unionen har allerede i denne uge fået gennemført et prisfald på sms mellem EU-landene, der ryger ned på omkring en krone.

"Man indfører sovjetiske tilstande, hvis man bestemmer, hvad slutbrugerprisen skal være frem for at lade konkurrencen flytte bjerge, som det er sket i Danmark, hvor vi har nogle af Europas laveste priser," siger Ib Tolstrup.

Hans udsagn er især møntet på samtalepriserne, hvor EU vil sænke priserne med omkring 50 procent fra omkring 4,30 kroner til 2,60 kroner over de næste to år samt på sms-området, hvor europæerne fra 1. juli i år kan se frem til priser på en krone per sms frem for den nuværende takst på 2,50 kroner.

Engrospris rasler ned
Engrosprisen på datatrafik vil EU også have sat ned fra de nuværende 2,05 euro til 0,5 euro pr. megabyte i 2011.

Den forestående datapris-regulering på engros-siden har Ib Tolstrup nemmere ved at sluge.

"Regulering af engrospriserne kan vi tolerere, fordi teleselskaberne på den måde stadig kan konkurrere på slutbrugerprisen," forklarer han.

En gevinst for de store selskaber
Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult ser også bekymret på de EU-regulerede priser.

"EU har ingen føling med telemarkedet, der vil regulere sig selv i form af den frie konkurrence," forklarer han til Computerworld.

Men er det ikke en sang, som vi har hørt mange gange før? Nu sørger EU jo for at priserne ryger ned

"Jo, men det er en sang, der virker. I Danmark har vi set, hvordan de små teleselskaber som CBB Mobil og Telmore har trukket priserne ned."

"Hvis EU får lov til at sætte et prisloft, så vil prisgabet mellem de små og de store teleselskaber ikke være særlig stort, og der vil ikke være incitament for kunderne til at skifte og derved presse priserne yderligere ned," forklarer John Strand.

Han fremhæver den europæiske telesammenslutning Mobilechallengers, hvor blandt andre teleselskabet 3 sidder med ved bordet sammen med en række mindre telespillere, som et initiativ til at sænke priserne.

"EU-initiativerne vil simpelthen gøre det vanskeligt for de mindre operatører at konkurrere med de store selskaber, der på længere sigt kan sætte sig på hele markedet og dermed fastsætte priserne," lyder det fra John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere






Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.