Robotter forhindrer lovlig musik på nettet - igen

Copenhagen Records fik først fjernet lovlig musikvideo fra YouTube. Nu er det samme sket på MySpace og samtidig har Copenhagen Records fået lukket sin MySpace-konto.

I januar blev den danske gruppe Hej Matematiks video til 'Walkmand' fjernet fra YouTube med henvisning til, at musikken var et plagiat af R.E.M's 'Supernatural Superserious'.

Der var tale om en fejl. Formentlig forårsaget af en fejlagtig identifikation ved hjælp af YouTubes musikalske fingeraftrykssystem.

Først YouTube, så MySpace
Efter forgæves forsøg på at få YouTube til at rette
fejlen, lykkedes det via det danske Warner-selskab at få rettet fejlen, så 'Walkmand igen kunne ses på YouTube.

Kort efter fjernede MySpace 'Walkmand' fra sit website.
Mern ikke nok med det. Kontoen for Hej Matematik blev lukket 30. januar, fordi man ifølge MySpace gentagne gange har forsøgt at uploade copyright-beskyttet materiale.

Hos Hej Matematiks danske pladeselskab, Copenhagen Records, er Morten Hjort lidt træt af de tilsyneladende fejlfungerende systemer.

"Det er meget irriterende. Det er et problem, hvis de her robotter ikke virker," siger Morten Hjort.

Der lyttes ikke til de små
Copenhagen Records er et af de store pladeselskaber i Danmark. I international sammenhæng er pladeselskabet dog lille, hvilket gør det svært for pladeselskabet at trænge igennem til mastodonter som YouTube.

I tilfældet med YouTube-blokeringen ringede og mailede Morten Hjort til YouTube for at gøre opmærksom på problemet. Der skete dog ikke noget, før den danske direktør fra REM's multinationale pladeselskab Warner tog kontakt med en amerikansk Warner-direktør.

"Jeg kontaktede YouTube om Hej Matematiks video til 'Walkmand', men der gik en uge uden der skete noget. Da det så kom op i de danske medier, og Warner direktøren ringede til hans ditto i USA, gik der kun få timer førend videoen igen var tilgængelig. Fra vores side var det jo fint at der blev gjort noget ved det, men på samme tid kan man nok konkludere at diverse fejl i sådan robot-software kan få mindre selskaber i klemme, hvilket ikke er speciel heldigt. Så skal man åbenbart kende de rigtige for at få åbnet igen. Hvis man er en af de store, så skal det nok gå rimeligt stærkt med at få ændret fejl," mener Morten Hjort.

MySpace henviste til Warner, da Copenhagen Records kontaktede MySpace for at få gjort noget ved fejlen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.