Artikel top billede

Stein Bagger: Jeg blev afpresset af franskmænd

Stein Bagger forklarer nu, at han blev presset til svindlen af franskmænd. Mikael Ljungman erklærer sig uskyldig, men er blevet fængslet in absentia.

Den norskfødte it-direktør Stein Bagger har i retten i dag luftet endnu en forklaring omkring svindlen i IT Factory, hvor han har erkendt at have svindlet for 831 millioner kroner.

"Jeg er blevet afpresset af franskmænd," sagde han ifølge business.dk.

Tidligere har flere medier ellers kunne berette fra et lukket grundlovsforhør, at Stein Bagger forklarede, at det var tyrkiske og pakistanske gangstere, der pressede ham til svindlen.

Men nu vender direktøren altså pilen mod Frankrig, hvor Bagmandspolitiet i øvrigt har samarbejdet med det lokale politi for at finde en diamant til 40 millioner kroner i en bankboks.

I retten forklarerede direktøren ifølge TV 2, at han havde udleveret ni millioner euro til afpresserne.

Det skulle angiveligt været sket i den franske by Bandol på hotel Dolce Frégate Provence og være betalt over perioden fra september 2007 til juli 2008.

Ifølge TV2 forklarede Stein Bagger, at de ni millioner euro kom fra den svenske forretningspartner Mikael Ljungman via en via en svensk kurér i Københavns Lufthavns.

Mod at få pengene skulle Stein Bagger betale Mikael Ljungman tyve procent fra de falske leasingaftaler, fortæller TV 2.

Ifølge Stein Bagger blev han konstant overvåget af de to afpressere, der altid vidste hvor han befandt sig.

Ljungman fænglset in absentia

Der er fire sigtede i sagen, nemlig to nordmænd, Stein Bagger og svenskeren Mikael Ljungman. Sidstnævnte erklærede sig i dag uskyldig via sin advokat.

"Han er helt uskyldig og har ingen anelse om at have deltaget i noget kriminelt," lyder det fra forsvarersadvokaten Ebbe Mogensen ifølge Business.dk.

Dommeren kvitterede dog med at fængsle Mikael Ljungman in absentia.

Ljungman 10 måneder i fængsel

Mikael Ljungman skal i forvejen afsone 10 måneders fængsel efter en sag i Sverige, hvor han også erklærede sig uskyldig på flere punkter.

Den sag vedrørte også økonomisk kriminalitet.

I Sverige er han desuden dømt for endnu en sag om økonomisk kriminalitet, der ligger endnu længere tilbage.

Komiske-Ove i klemme

Også den den forhenværende presserådgiver for Stein Bagger, der i dag arbejder for Asger Jensby, Erik Ove, kom i fokus i dag.

Presserådgiveren har tidligere sagt, at han tvivler på at Stein Bagger blev presset til svindlen.

"Jeg har aldrig hørt om nogen, der blev presset til at købe dyre både," har han sagt til TV`2 Finans.

Presserådgiveren, der i kommentarfelter på it-blogger Dorte Tofts blog er blevet døbt Komiske Ove med henvisning til Iraks tidligere informationsminister, der prædikerede sejr, mens de amerikanske bomber faldt om ørerne på ham, er selv havnet i en prekær situation.

Presserådgiveren skrev i sin bog, at Stein Bagger blev advaret om en telefonaflytning, inden han flygtede.

Adspurgt af Morgenavisen Jyllands-Posten om, hvorvidt han vil røbe navnet på lækagen, sagde han, at politiet bare kunne ringe.

Men nu siger presserådgiveren pludselig, at han har ikke tænkte sig om. Han vil beskytte sine kilder og holde navnet på kilden for sig selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere