Danske netbetalinger i knæ på grund af strømsvigt

DIBS' servere gik kolde, da strømmen røg hos Fujitsu mandag eftermiddag. Nedbruddet betød, at danske netbutikker kunne vinke farvel til millionomsætning på ugens bedste e-handelsdag.

Så er den gal igen med serverne hos Skandinaviens største formidler af internet-betalingsløsninger, DIBS Payment Services.

Denne gang skyldes den manglende kundeservice hos DIBS, at selskabets servere hos hostingselskabet Fujitsu var tvunget i knæ i flere timer på grund af et strømsvigt, der satte ind ved 16-tiden mandag eftermiddag.

Den manglende strøm resulterede i, at betalingerne gik helt i sort i de første 45 minutter.

Langvarige problemer
Da strømmen kom tilbage, skulle DIBS genstarte en lang række services som sin egen hjemmeside samt netbetalingerne, der i mere end fire timer stadig var sløve og i flere tilfælde timede ud hos en lang række danske netbutikker.

Tirsdag morgen var den gal igen med netbetalingerne, der enten foregik meget langsomt eller slet ikke kunne gå igennem mellem klokken 6.30 og 7.47.

"Det får alvorlige konsekvenser, når strømmen går på en server. Derfor har vi arbejdet hele natten på at få genstartet alle services," siger DIBS' administrerende direktør, Lars Friis, til Computerworld.

Hvorfor er der ikke backup af serverne, når strømmen går?

"Der er back up hos Fujitsu, men vi venter endnu på en skriftlig redegørelse om, hvorfor kunderne ikke oplevede det," svarer Lars Friis.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.