Artikel top billede

IDC: SOA er vejen til effektiv procesautomatisering

SOA er et oplagt redskab til procesautomatisering, men der er samtidig brug for governance og en korrekt tjenestestyring for at sikre, at processerne er effektive.

Computerworld News Service: SOA - service-orienteret arkitektur - er en af de mest effektive veje til succesfuld procesautomatisering, påpeger IDC.

Ved IDC's SOA-konference i London tidligere på måneden, udtalte Ruediger Spies, som er vice president hos analysehuset, at: "SOA gør det muligt at automatisere et langt højere antal af forretningsprocesser."

Virksomheder kan langt lettere teste tjenester og forudsige driftsforstyrrelser, når de kortlægger deres processer og definerer en effektiv struktur, forklarer han.

Men virksomheder har lang vej endnu i arbejdet med at forudsige driftsforstyrrelser, strukturere nogle bedre processer og derefter automatisere dem, mener Spies.

En undersøgelse fra IDC viste for nylig, at kun fire procent af de adspurgte banker kan forudsige driftsforstyrrelser, og en del af årsagen er, at test ikke er automatiseret i mange banker, hvor 43 procent stadig overvåger systemerne manuelt.

Vil gerne automatisere

Mange virksomheder ønsker ifølge Spies at automatisere processer, men mangler praktisk viden.

Seks ud af ti af de adspurgte banker ønsker højere kvalitet i deres forretningsprocesser, hvilket er den største udfordring ved at blive mere kundeorienteret og priseffektiv. Over halvdelen har planer om at optimere processerne i år.

Ifølge Jim Craig, som er software-produktchef hos Sun Microsystems, er SOA en hjælp til virksomheder, der søger dramatiske effektivitetsforbedringer samtidig med nedskæringer i omkostningerne.

"SOA er procesorienteret og gør, at man på behørig vis kan udarbejde nye tjenester og let kan genbruge dem," fremhæver han.

Men det er afgørende, at man som virksomhed ikke blot implementerer en stor SOA-løsning og så forventer, at det løser ens proces-problemer, påpeger David Yeates, som er it-chef hos det irske realkreditinstitut EBS.

"Mange store virksomheder bruger tid på at foretage store SOA-ændringer," siger han. "Man har brug for governance og en korrekt tjenestestyring for at sikre sig, at ens nye processer er effektive og let forvandles til applikationer til brug på tværs af virksomheden."

Det er også absolut nødvendigt at gennemteste processer og garantere sikkerheden for hver proces, anbefaler han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere