Det er ikke lærerens opgave at drive netværket, siger Anders Bondo Christensen.

Fagforbund: Ansæt professionelle it-folk i folkeskolen

Folkeskolelærerne skal kommes til undsætning af professionelle it-folk. Ansæt it-specialister til at vedligeholde udstyret, lyder det fra it-folkets fagforbund.

Ringe it-undervisning på landets folkeskoler skyldes i stort omfang, at udstyret ikke fungerer efter hensigten.

Det problem skal nu elimineres ved at bruge fagfolk til drive infrastrukturen, lyder det fra SAM-DATA/HK.

Danmarks lærerforenings formand er glad for den idé.

"Det er ikke lærerens opgave, at sørge for den tekniske vedligeholdelse af et netværk," siger Anders Bondo Christensen.

"Det vil være fint at få lagt den opgave ud til professionelle fagfolk, men det bliver der nok næppe penge til," siger han om fagforbundets forslag.

Det problem har SAM-DATA/HK følgende løsning på.

"En it-enhed, der dække flere skoler eller områder, vil være en konstruktiv løsning. Her kan skolerne få dækket deres it-behov, og it-personalet har samtidig et fællesskab med fagligt sparring, lyder det fra Pia Brade, formand for SAM-DATA/HK.

Det kan ikke lade sig gøre at ansætte en konsulent per skole, men ved at sprede betalingen ud på flere skoler vil regnestykket ifølge SAM-DATA/HK gå op.

Det skal bare virke
På skolerne kender man til problemet med dårlig infrastruktur.

"Tingene kan for alvor kikse i forbindelse med nedbrud eller andre it-komplikationer, der sætter tingene i stå. Tilgængeligheden, det at isenkrammet virker, er grundlæggende nødvendigt for undervisningens gennemførelse," lyder det fra Søren Christensen, der er lærer i en it-klasse, hvor alle elever har hver deres computer.

"Elevernes læringsproces opleves af såvel lærere som elever som værende sat på standby, når teknologien ikke virker. It-support skal derfor være tilgængelig på sidelinjen, så der kan rykkes hurtigt i undervisningssituationerne," vurderer underviseren.

Specialister til netværket
Nu foreslår SAM-DATA/HK, at landets folkeskoler bør ansætte it-specialister, som kan hjælpe lærerne med at løse de mange it-nedbrud og - problemer, der er årsagen til, at skoleeleverne ikke får den nødvendige it-undervisning.

"It-specialister med de rette kompetencer vil både kunne hjælpe de lærere, som skal blive bedre, og opdatere de computere og netværk, der er årsagen til meget af spildtiden i undervisningen. It-specialister vil rent fagligt kunne sikre, at eleverne får mere ud af it-undervisningen i landets folkeskoler, siger Pia Brade, formand for SAM-DATA/HK.

Du kan læse meget mere om it i folkeskolen i fredagens trykte udgave af Computerworld.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.