Nordiske mænd slår kvinderne i e-handel

Mænd i Norden er helt fremme i skoene med indkøb af elektronik online, mens kvinderne overhaler indenom, når der skal handles tøj og sko. Norden er førende i verden på online indkøb.

Mændene i de nordiske lande minus Island bærer den gule førertrøje, når det gælder om at købe stort ind i internettets webbutikker.

Mændene køber mest i kategorierne elektronik og service, mens kvinderne er flittigere med betalingskortet, når det gælder tøj og sko, medier og underholdning samt rejser.

Tallene afsløres i et nyt e-handelsindeks fra DIBS Payment Services, der er leverandør af betalingsløsninger til internettet.

I aldersgruppen 15 til 65 år handler 13 millioner indbyggere i de nordiske lande minus Island jævnligt online. De 13 procent svarer til godt 93 procent af samtlige i aldersgruppen.

Højeste nogensinde
De 13 millioner er det højeste tal i Norden nogensinde, og ifølge undersøgelsen formentlig det højeste niveau i verden.

For de skandinaviske lande samt Finland (svarende til Norden minus Island) er meget langt fremme, når det handler om adgang til internettet og om at handle online. 86 procent af befolkningen har adgang til internettet og anvender internettet regelmæssigt.

Væksten i dansk e-handel har været konstant i alle årene og dermed nærmest uafhængig af samfundets konjunkturer. Heller ikke den nuværende finanskrise har kunnet stoppe væksten. Den samlede online omsætning i Norden estimeres til 124 milliarder kroner.

På trods af de generelt dystre udsigter for samfundsøkonomien har både e-forbrugere og e-butikker fortsat høje forventninger til fremtiden.

Ikke færre end 40 procent af de nordiske e-forbrugere forventer at have et højere eller meget højere forbrug på nettet de kommende 12 måneder. E-butikkerne ser endnu mere optimistisk på fremtiden. Her forventer 80 procent at øge salget online i det kommende år.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.