Artikel top billede

Nordiske mænd slår kvinderne i e-handel

Mænd i Norden er helt fremme i skoene med indkøb af elektronik online, mens kvinderne overhaler indenom, når der skal handles tøj og sko. Norden er førende i verden på online indkøb.

Mændene i de nordiske lande minus Island bærer den gule førertrøje, når det gælder om at købe stort ind i internettets webbutikker.

Mændene køber mest i kategorierne elektronik og service, mens kvinderne er flittigere med betalingskortet, når det gælder tøj og sko, medier og underholdning samt rejser.

Tallene afsløres i et nyt e-handelsindeks fra DIBS Payment Services, der er leverandør af betalingsløsninger til internettet.

I aldersgruppen 15 til 65 år handler 13 millioner indbyggere i de nordiske lande minus Island jævnligt online. De 13 procent svarer til godt 93 procent af samtlige i aldersgruppen.

Højeste nogensinde

De 13 millioner er det højeste tal i Norden nogensinde, og ifølge undersøgelsen formentlig det højeste niveau i verden.

For de skandinaviske lande samt Finland (svarende til Norden minus Island) er meget langt fremme, når det handler om adgang til internettet og om at handle online. 86 procent af befolkningen har adgang til internettet og anvender internettet regelmæssigt.

Væksten i dansk e-handel har været konstant i alle årene og dermed nærmest uafhængig af samfundets konjunkturer. Heller ikke den nuværende finanskrise har kunnet stoppe væksten. Den samlede online omsætning i Norden estimeres til 124 milliarder kroner.

På trods af de generelt dystre udsigter for samfundsøkonomien har både e-forbrugere og e-butikker fortsat høje forventninger til fremtiden.

Ikke færre end 40 procent af de nordiske e-forbrugere forventer at have et højere eller meget højere forbrug på nettet de kommende 12 måneder. E-butikkerne ser endnu mere optimistisk på fremtiden. Her forventer 80 procent at øge salget online i det kommende år.

Lavere priser - billig fragt

Ifølge e-forbrugerne er lavere priser og billigere fragt incitamenter til at handle endnu mere online, men også bedre muligheder for at returnere købte varer, flere sikre betalingsformer og et større vareudbud tiltalerne forbrugerne.

Øverst på top 10-listen over varer, som e-forbrugerne forventer at handle mere af online i de kommende 12 måneder, ligger tøj, helse- og skønhedsprodukter samt computere og software. Også flybilletter og elektronik til hjemmet ligger højt på listen.

Ikke overraskende er der store forskelle på, hvad en ung 15-årig dansk mand og en ældre 65-årig finsk kvinde foretrækker at købe på nettet. Her et udpluk af konklusionerne fra DIBS-undersøgelsen:

Tøj og sko købes oftere online af de nordiske 15-24-årige end af de øvrige aldersgrupper. Det samme er tilfældet med produkter inden for medier og underholdning for de 25-34-åriges vedkommende.

De 45-54-årige er til gengæld meget begejstrede for at købe rejser online.

De nordiske mænd køber langt oftere produkter inden for kategorierne elektronik og service, mens kvinderne hyppigst handler mere end mændene inden for kategorier som tøj og sko, medier og underholdning samt rejser.

Kvinderne er i overtalt

Kvinderne er i overtal, når det handler om online køb for mindre end 1.125 kroner (150 euro), mens mændene - er i klart overtal som e-handlens 'heavy spenders', det vil sige køb for mere end 9.750 kroner (1.300 euro) pr. halvår. 'Heavy spenders' er i øvrigt typisk at finde i aldersgruppen 45-54 år.

Der er store forskelle på, hvad der er den foretrukne betalingsform hos e-forbrugerne i de enkelte nordiske lande.

Samlet set er det dog betalingskort, der foretrækkes - ikke færre end 52 procent af e-forbrugerne angiver, at de foretrækker at anvende betalingskort. Herefter følger overførsel via netbank og faktura.

E-forbrugerne vælger primært deres betalingsform efter, hvad der er nemmest, sikrest og billigst.

E-butikkerne er mere end enige i, at betalingskort er fremtidens betalingsmiddel online. Ikke færre end 92 procent af e-butikkerne ser helst, at deres kunder anvender betalingskort.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer

Sports Connection ApS

IT Business Developers

KMD A/S

DevOps Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere