Nordiske mænd slår kvinderne i e-handel

Mænd i Norden er helt fremme i skoene med indkøb af elektronik online, mens kvinderne overhaler indenom, når der skal handles tøj og sko. Norden er førende i verden på online indkøb.

Mændene i de nordiske lande minus Island bærer den gule førertrøje, når det gælder om at købe stort ind i internettets webbutikker.

Mændene køber mest i kategorierne elektronik og service, mens kvinderne er flittigere med betalingskortet, når det gælder tøj og sko, medier og underholdning samt rejser.

Tallene afsløres i et nyt e-handelsindeks fra DIBS Payment Services, der er leverandør af betalingsløsninger til internettet.

I aldersgruppen 15 til 65 år handler 13 millioner indbyggere i de nordiske lande minus Island jævnligt online. De 13 procent svarer til godt 93 procent af samtlige i aldersgruppen.

Højeste nogensinde
De 13 millioner er det højeste tal i Norden nogensinde, og ifølge undersøgelsen formentlig det højeste niveau i verden.

For de skandinaviske lande samt Finland (svarende til Norden minus Island) er meget langt fremme, når det handler om adgang til internettet og om at handle online. 86 procent af befolkningen har adgang til internettet og anvender internettet regelmæssigt.

Væksten i dansk e-handel har været konstant i alle årene og dermed nærmest uafhængig af samfundets konjunkturer. Heller ikke den nuværende finanskrise har kunnet stoppe væksten. Den samlede online omsætning i Norden estimeres til 124 milliarder kroner.

På trods af de generelt dystre udsigter for samfundsøkonomien har både e-forbrugere og e-butikker fortsat høje forventninger til fremtiden.

Ikke færre end 40 procent af de nordiske e-forbrugere forventer at have et højere eller meget højere forbrug på nettet de kommende 12 måneder. E-butikkerne ser endnu mere optimistisk på fremtiden. Her forventer 80 procent at øge salget online i det kommende år.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.