Helge Sander kan ånde lettet op - i denne omgang

Videnskabsminister Helge Sander overlevede Lars Løkke Rasmussens første ministerrokade. Venstres Malou Aamund kan komme i spil senere.

Videnskabsminister Helge Sander overlevede statsminister Lars Løkke Rasmussens første ministerrokade.

Helge Sander må ellers have bidt negle, hvis han læste avisernes analyser, der entydigt pegede på, at han ligeså godt kunne pakke sine ting på ministerskrivebordet.

"Helge Sander er en flink fyr, men en uacceptabelt svag minister på et område, hvor regeringen har brug for synlighed, initiativ og dynamik," skrev den tidligere konservative formand Hans Engel i Ekstra Bladet.

"Videnskabsministeren regnes for at være en del af Foghs gamle garde, som Løkkes generation ikke har meget tilovers for," lød det i Berlingske Tidende.

Men Helge Sander overlevede altså rokaden, hvor Inger Støjberg og Karen Ellemann kom med på holdet, og beskræftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen blev forfremmet til finansminister.

Iagttagere vurderer dog, at Lars Løkke Rasmussen vil ændre holdet endnu engang i en mere omfattende rokade efter klimatopmødet senere på året.

Her bliver Helge Sander og de øvrige ministre altså endnu engang bedømt af deres chef.

Malou nævnes ofte
Mens analytikerne altså ikke anser Helge Sanders stol for den mest sikre, så må Venstres Malou Aamund derimod i gang med at pudse sin it-dronningekrone.

"Løkke har store planer med hende. Et oplagt bud som afløser for Helge Sander i Videnskabministeriet, når han skal pensioneres," skriver BT.

"Malou er videnskabsordfører i dag og ser ud til at trives med det politiske. Selvfølgelig valgte hun det forkerte parti, Ny Alliance, i starten, men hun skal have chancen for at sparke lidt gang i regeringen," lyder det nogenlunde ens i Ekstra Bladet.

Også Jyllands-Posten nævner i en analyse Malou Aamund som en af de unge kandidater, der står på spring, når "Birthe Rønn Hornbech og Helge Sander er i farezonen for at blive fyret."

Netop under Malou Aamunds tid i daværende Ny Alliance fremhævede hun, hvordan Danmarks i langt højere grad skulle satse på it.

Selv efter skiftet til Venstre har hun flirtet med Statens It.

Malou Aamund har arbejdet flere år hos it-giganten IBM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.