Administrerende direktør hos Telenor Danmark, Henrik Clausen, køber en forsikringspræmie i BiBoB, vurderer aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

Analytiker: Telenor henter forsikringspræmie i BiBoB

Mobilselskabet BiBoB var i forvejen tilkoblet Telenors net, og med dagens handel sikrer Telenor, at trafikken bliver i selskabets mobilnet.

"Det er en forsikringspræmie."

Sådan siger aktieanalytiker Poul Ernst Jessen om Telenors køb af mobilselskabet BiBoB. Telenor, der også står bag CBB Mobil og Sonofon, ejer i forvejen det netværk, som BiBoB lejer sig ind på. Dermed er BiBoB reelt set en tjenesteudbyder af mobiltjenester - en såkaldt MVNO.

"BiBoBs kunder ligger hos Sonofon, og forretningen hos disse MVNO'er er, at bruttomarginen er ekstremt lav, og det vil sige, at formentlig omkring 80 procent af omsætningen hos BiBoB ryger til Telenor som betaling for at bruge nettet," siger Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

Ifølge analytikeren stod dagens sælger, BiBoB-ejer Frank Rasmussen, i en forhandlingsposition, hvor han kunne presse Telenor. Der er nemlig tre andre mobilnetværk, hvor BiBoB ville kunne leje sig ind.

"Frank Rasmussen kan jo på et eller andets tidspunkt, når han mener at have en god case og den er maksimeret, tage kontakt til Telia, TDC eller 3 og spørge, om de har lyst til at købe BiBoB eller indgå en ny MVNO-aftale og flytte alle kunderne over på deres net," forklarer Poul Ernst Jessen.

Han uddyber:

"Det vil sige, at 80 procent af omsætningen i BiBoB forsvinder ud af Sonofons net og over i konkurrenternes net," siger han.

Salg har hele tiden været planen
Det er ifølge analytikeren derfor meget klart, hvorfor Telenor vælger at købe tjenesteudbyderen, som i dag har 69.000 kunder på det danske marked.

"De betaler Frank Rasmussen for, at trafikken bliver hos Sonofon," fortæller Poul Ernst Jessen.

Frank Rasmussen har tidligere solgt bredbåndsselskabet Image Scandinavia og mobilselskabet Telmore. Et salg har også hele tiden ligget i kortene denne gang, fastslår Poul Ernst Jessen.

"Jeg er overrasket over, at aftalen kom allerede nu, men før eller siden ville det være sket. Der er ingen tvivl om, at Frank Rasmussen hele tiden har villet gentage Telmore," siger analytikeren.

Dagens handel koster Telenor 93 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Et af Danmarks største advokathuse har kulegravet Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold op til hans fyring
Et af Danmarks største advokat-firmaer har i efteråret i al hemmelighed gennemgået Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold, som første til hans pludselige fyring fra stillingen som topchef i Waao.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.