Administrerende direktør hos Telenor Danmark, Henrik Clausen, køber en forsikringspræmie i BiBoB, vurderer aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

Analytiker: Telenor henter forsikringspræmie i BiBoB

Mobilselskabet BiBoB var i forvejen tilkoblet Telenors net, og med dagens handel sikrer Telenor, at trafikken bliver i selskabets mobilnet.

"Det er en forsikringspræmie."

Sådan siger aktieanalytiker Poul Ernst Jessen om Telenors køb af mobilselskabet BiBoB. Telenor, der også står bag CBB Mobil og Sonofon, ejer i forvejen det netværk, som BiBoB lejer sig ind på. Dermed er BiBoB reelt set en tjenesteudbyder af mobiltjenester - en såkaldt MVNO.

"BiBoBs kunder ligger hos Sonofon, og forretningen hos disse MVNO'er er, at bruttomarginen er ekstremt lav, og det vil sige, at formentlig omkring 80 procent af omsætningen hos BiBoB ryger til Telenor som betaling for at bruge nettet," siger Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

Ifølge analytikeren stod dagens sælger, BiBoB-ejer Frank Rasmussen, i en forhandlingsposition, hvor han kunne presse Telenor. Der er nemlig tre andre mobilnetværk, hvor BiBoB ville kunne leje sig ind.

"Frank Rasmussen kan jo på et eller andets tidspunkt, når han mener at have en god case og den er maksimeret, tage kontakt til Telia, TDC eller 3 og spørge, om de har lyst til at købe BiBoB eller indgå en ny MVNO-aftale og flytte alle kunderne over på deres net," forklarer Poul Ernst Jessen.

Han uddyber:

"Det vil sige, at 80 procent af omsætningen i BiBoB forsvinder ud af Sonofons net og over i konkurrenternes net," siger han.

Salg har hele tiden været planen
Det er ifølge analytikeren derfor meget klart, hvorfor Telenor vælger at købe tjenesteudbyderen, som i dag har 69.000 kunder på det danske marked.

"De betaler Frank Rasmussen for, at trafikken bliver hos Sonofon," fortæller Poul Ernst Jessen.

Frank Rasmussen har tidligere solgt bredbåndsselskabet Image Scandinavia og mobilselskabet Telmore. Et salg har også hele tiden ligget i kortene denne gang, fastslår Poul Ernst Jessen.

"Jeg er overrasket over, at aftalen kom allerede nu, men før eller siden ville det være sket. Der er ingen tvivl om, at Frank Rasmussen hele tiden har villet gentage Telmore," siger analytikeren.

Dagens handel koster Telenor 93 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.