IBM og Microsoft skændes om ny ODF-support

Nyt angreb i leverandør-krigen om dokumentformater tager udgangspunkt i Office 2007.

Computerworld News Service: I det sidste nye angreb i den efterhånden langvarige fejde om dokumentformater påstår IBM, at Microsofts Excel 2007 korrumperer felter og data i regneark skabt i OpenDocument-formatet.

Microsoft afviser alle anklager, og en markedsanalytiker siger da også, at diskussionen er skudt over målet, da brugerne af ODF-baserede suiter forholdsvis nemt kan løse problemerne selv.

Excel 2007 og andre dele af Office 2007 begyndte med udgivelsen af Office 2007 Service-pakke 2 i sidste uge at understøtte ODF-standarden.

Men ifølge en analyse offentliggjort på Rob Weirs personlige blog (chef ODF-arkitekt for IBM), så fjerner Excel "i al stilhed felter", når den indlæser regneark, der stammer fra andre ODF-programmer som for eksempel OpenOffice.org eller IBM's Lotus Symphony.

"Dette kan medføre små og store fejl og tab af data," skriver Rob Weir. Resultater, der er afhængige af dynamiske udregninger - som for eksempel datoen - kan blive forkerte.

Der sker på samme måde et datatab, når Excel 2007 forsøger at læse regneark, der er skabt i Microsoft Office 2003 ved hjælp af en Microsoft-sponsoreret plug-in eller en fra Sun Microsystems.

Når man til gengæld danner et regneark i Excel 2007, gemmer programmet formularer på ikke-standardiserede steder, fortæller Rob Weir. Det betyder, at andre regneark-programmer heller ikke kan læse data ordentligt.

Rob Weir mener, at Microsoft alene er ansvarlig for problemet.

"Graden af inkompetence, der skal til for at forklare SP2's elendige ODF-support, forbløffer mig totalt, og får mig til at tænke meget lidt venlige tanker," skriver Rob Weir.

Microsoft mener til gengæld, at fejlen skal findes i den sidste nye version af OpenOffice.org og Symphony, der skriver formularer ifølge ODF 1.2-specifikationen. Office 2007 seneste opdatering understøtter ODF 1.1, som også er en anerkendt standard. ODF 1.2 mangler stadig sin godkendelse fra den uvildige standardiseringsorganisation OASIS.

Når ODF 1.2 er "færdig, standardiseret og udgivet, vil vi se den som fremtidens vej til felt- interoperationalitet i ODF-regneark," skrev Doug Mahugh, som er øverste ansvarlig for interoperationalitet i Office, i et blogindlæg sidste tirsdag. "Men så langt er vi ikke kommet endnu."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.