IBM og Microsoft skændes om ny ODF-support

Nyt angreb i leverandør-krigen om dokumentformater tager udgangspunkt i Office 2007.

Computerworld News Service: I det sidste nye angreb i den efterhånden langvarige fejde om dokumentformater påstår IBM, at Microsofts Excel 2007 korrumperer felter og data i regneark skabt i OpenDocument-formatet.

Microsoft afviser alle anklager, og en markedsanalytiker siger da også, at diskussionen er skudt over målet, da brugerne af ODF-baserede suiter forholdsvis nemt kan løse problemerne selv.

Excel 2007 og andre dele af Office 2007 begyndte med udgivelsen af Office 2007 Service-pakke 2 i sidste uge at understøtte ODF-standarden.

Men ifølge en analyse offentliggjort på Rob Weirs personlige blog (chef ODF-arkitekt for IBM), så fjerner Excel "i al stilhed felter", når den indlæser regneark, der stammer fra andre ODF-programmer som for eksempel OpenOffice.org eller IBM's Lotus Symphony.

"Dette kan medføre små og store fejl og tab af data," skriver Rob Weir. Resultater, der er afhængige af dynamiske udregninger - som for eksempel datoen - kan blive forkerte.

Der sker på samme måde et datatab, når Excel 2007 forsøger at læse regneark, der er skabt i Microsoft Office 2003 ved hjælp af en Microsoft-sponsoreret plug-in eller en fra Sun Microsystems.

Når man til gengæld danner et regneark i Excel 2007, gemmer programmet formularer på ikke-standardiserede steder, fortæller Rob Weir. Det betyder, at andre regneark-programmer heller ikke kan læse data ordentligt.

Rob Weir mener, at Microsoft alene er ansvarlig for problemet.

"Graden af inkompetence, der skal til for at forklare SP2's elendige ODF-support, forbløffer mig totalt, og får mig til at tænke meget lidt venlige tanker," skriver Rob Weir.

Microsoft mener til gengæld, at fejlen skal findes i den sidste nye version af OpenOffice.org og Symphony, der skriver formularer ifølge ODF 1.2-specifikationen. Office 2007 seneste opdatering understøtter ODF 1.1, som også er en anerkendt standard. ODF 1.2 mangler stadig sin godkendelse fra den uvildige standardiseringsorganisation OASIS.

Når ODF 1.2 er "færdig, standardiseret og udgivet, vil vi se den som fremtidens vej til felt- interoperationalitet i ODF-regneark," skrev Doug Mahugh, som er øverste ansvarlig for interoperationalitet i Office, i et blogindlæg sidste tirsdag. "Men så langt er vi ikke kommet endnu."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.