Test: Ny søgemaskine er mere Wikipedia end Google

Søgemaskinen Wolfram Alpha leverer på imponerede vis korte svar på brugernes faktuelle spørgsmål. Se hvordan den fungerer her.

Hvis man gik og troede, at kampen om søgemaskine-markedet for længst var afgjort med Google som den evige vinder, så tager man fejl.

Det kan godt være, at Google er den foretrukne søgemaskine for langt de fleste mennesker, men der er stadig plads til niche-søgemaskiner, der kan levere resultater på en anden måde end Google.

Sådan en er Wolfram Alpha, en ny søgesmaskine, der blev lanceret hen over weekenden og allerede nu har tiltrukket sig massiv opmærksomhed.

Mere Wikipedia end Google
Wolfram Alpha er grundlæggende mere et opslagsværk end en søgemaskine.

Når man skriver for eksempel "Danmark", får man ikke links til en række forskellige sider, men derimod en række faktuelle oplysninger om landet.

På den måde minder Wolfram Alpha mere om Wikipedia end om Google, men hvor Wikipedia-resultaterne oftest er længere, fortællende tekster, så er resultaterne i Wolfram Alpha nøgletal og -grafer.

Det er ideelt, hvis man hurtigt skal tjekke en faktuel oplysning - for eksmpel resulterer en søgning på H2O i en let overskuelig side med alle de nødvendige informationer og sågar også en 3D-illustration af vand-molekylet.

"For halvtreds år siden, i computernes unge dage, forestillede folk sig, at de ville kunne stille en computer et hvilket som helst faktuelt spørgsmål og få den til at beregne svaret."

"Jeg er glad for at kunne fortælle, at vi med succes har udviklet et system, der leverer viden ud fra et enkelt input-felt ved at give adgang til et kæmpe system med billioner af organiserede data og millioner af algoritmer," skriver Stephen Wolfram, der leder søge-projektet, i et blogindlæg.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.