Amitech træder i betalingsstandsning

Danske Amitech, der producerer fladskærme og mediecentre, er trådt i betalingsstandsning. Baggrunden er en delvist mistet ordre i 50 millioner kroners klassen.

I mandags trådte den danske producent af fladskærme og mediecentre Amitech i betalingsstandsning.

"Vi er gået i betalingsstandsning, fordi en stor OEM-kunde (Original Equipment Manufacturing, red.) har udskudt og nedsat en ordre, så vi mister indtjening og snart vil mangle kapital," siger Lars Bjerg, administrerende direktør Amitech, til crn.dk.

Lars Bjerg vil ikke fortælle, hvem OEM-kunden er, men den pågældende kunde skulle have købt for omkring 50 millioner kroner af både mediecentre og fladskærme i år.

Uheldigt sammenfald
Amitech endte i regnskabsåret 2007/08 med et underskud før skat på 6,4 millioner kroner, hvilket direktøren i december sidste år betegnede som utilfredsstillende og et "uheldigt sammenfald af flere hændelser".

Hændelserne var dels, at Amitechs distributør SMG gik konkurs, dels at store OEM-ordrer var blevet udskudt, og at tekniske problemer hos underleverandører forsinkede lanceringen af et par af Amitechs fladskærms-fjernsyn.

Nu har endnu en udskudt og delvist annulleret OEM-ordre så for alvor trukket tæppet væk under Amitech.

Driften fortsætter
Formålet med betalingsstandsningen er at få ro til at finde en partner eller køber til hele eller dele af virksomheden, så den på bedst mulig måde kan videreføres, og så flest mulig arbejdspladser kan bevares, og kreditorerne kan opnå dækning i størst muligt omfang.

"Driften fortsætter indtil videre, og vi ser frem til fortsat at betjene vores kunder. Vi ser frem til en hurtig løsning, og at vi kommer styrket ud af denne beklagelige situation," skriver selskabet på sin hjemmeside.

Direktør Lars Bjerg ejer Amitech sammen med selskabets økonomiansvarlige, Poul Henrik Hauge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.