Zepto med Lasse Frost i spidsen nedjusterer forventningerne til årets resultat. Foto: Mikael Rieck

Hårdtprøvede Zepto nedjusterer forventningerne

Den danske laptop- og tv-producent Zepto skruer nu ned for forventningerne til årets resultat.

De hårde tider er langt fra forbi hos hardwareproducenten Zepto. Den danske virksomhed beliggende i Hedehusene har flere gange skruet med for blusset, og i dag skete det igen.

Salget i 2009 bliver 17 procent lavere end tidligere meldt ud, skriver virksomheden i en meddelelse.

Zepto fastholder dog stadig, at driften bliver positiv i årets andet halvår som følge af de omkostningsreduktioner, virksomheden har været igennem.

"Zepto er naturligvis ramt af den nuværende markedssituation ligesom alle andre producenter. Men samtidig ser vi positivt på resten af årets omsætning, da vi lancerer hele 10 nye bærbare pc'er hen over efteråret - deriblandt både netbooks og nye, stærke gamercomputere. Det betyder, at vi forventer at kunne få overskud på driften allerede i 2. halvår," fortæller Zeptos administrerende direktør, Lasse Frost, i meddelelsen.

Tidligere forventede virksomheden en omsætning i 2009 på 115 millioner kroner, men nu forventer Zepto en omsætning lige under 96 millioner kroner. Tidligere lød det også, at årets resultat før afskrivninger ville ende med et underskud på 2,9 millioner kroner, men nu hedder det tal i stedet minus otte millioner kroner.

Jagter ny kapital
For nylig fortalte Lasse Frost til Computerworld, at selskabet ønskede at udvide aktiekapitalen.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at selskabet havde et underskud sidste år på 15 millioner kroner, og der ønsker vi at få et kapitalindskud, så vi kan lave de investeringer, der er brug for de næste par år," sagde Lasse Frost for godt to uger siden.

Sidste år omsatte Zepto for 175 millioner kroner, så der er dermed tale om et markant fald i virksomhedens omsætning. Fyringsrunderne forrige år er dog med til at sikre, at virksomheden får en positiv drift sidst på året, lyder det fra Lasse Frost.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Danske Spil i stor it-oprustning: Vil købe udviklere og konsulenter for op mod 125 millioner kroner
Over fire år vil Danske Spil med en ny rammeaftale sikre at kunne købe it-udviklere og -konsulenter inden for en lang række områder for op imod 125 millioner kroner.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.