Forsvaret sender to udskældte it-systemer i udbud

To udskældte it-systemer til forsvaret står over for at skulle i nyt udbud. CSC og Siemens sad på de tidligere kontrakter. Der bliver stram styring, lyder meldingen.

Forsvaret sender inden for kort tid driften, vedligeholdelsen og videreudviklingen af it-systemet Demars (Det koncernfælles management- og ressourcestyringssystem, red.) og KESDH (Det Koncernfælles Elektroniske Sags- og dokumenthåndteringssystem, red.) i udbud.

Begge it-systemer har været udsat for kritik igennem årene.

Demars fik næsten allerede ved sin fødsel for over 10 år siden kritik for blandt andet en budgetoverskridelse på 159 millioner kroner, som Rigsrevisionen dog ikke tog ilde op.

Siden er der blandt andet blevet sendt en ekstra regning på 104 millioner kroner til projektet.

Ved en anden lejlighed kritiserede Rigsrevisionen projektet, fordi anvendelsen af systemet var utilfredsstillende.

Tilsammen har Demars kostet Forsvaret over en milliard kroner.

I forhold til KESDH-projektet har Forsvaret ligefrem kaldt CSC for en "bøvlet leverandør".

CSC måtte ved den lejlighed tilbagebetale to millioner kroner og give gratis timer svarende til syv millioner kroner.

Den øverste udviklingschef hos Forsvaret, kontreadmiral Lars Kragelund, påpegede da også meget klart forsvarets utilfredshed på en række punkter i et brev direkte til CSC's daværende administrerende direktør.

I brevet fra 30. marts 2007 skriver Lars Kragelund, at "Forsvarsministeriet koncernfælles ESDH-projekt (KESDH) er i en meget kritisk situation".

Og i et mødereferat mellem Lars Kragelund og CSC's topchef konstaterer Forsvaret, at "Forsvarsministeriets Interne Revision samt Rigsrevisionen med al overvejende sandsynlighed vil gennemføre revision og undersøgelse af KESDH-projektet".

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.