Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Velkommen til firserne. På årets Roskilde Festival har seks studerende fra DTU gjort det muligt at spille et Space Invaders-lignende spil via en rigtig el-guitar.

Retro-tech til Roskilde: Space Invaders med el-guitar

Roskilde Festival nærmer sig, og traditionen tro er der mere end blot musik på programmet. Studerende fra DTU har udviklet et computerspil, der styres af en rigtig elektrisk guitar.

Er Guitar Hero for mainstream?

Er du mere til nostalgi? Sådan i retning af frituredunstende firser-burgerbarer med arkademaskiner og Space Invaders i sort-hvid?

Så burde du måske kigge forbi de seks studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der på årets Roskilde Festival sætter et par hjemmebyggede arkade-maskiner op.

Martin Rinhart er en af idémændende bag spil-projektet, der nok skal få en retro-fan eller to op af ølkassen.

"Den installation, vi laver, er et setup med arkademaskiner, som vi tilslutter en midi-box og en elguitar, og så kan man bruge en rigtig elguitar til at styre et computerspil," forklarer Martin Rinhart.

Guitar Hero møder Space Invaders

Han fortæller, at idéen kom, efter at de seks venner fra DTU havde set gigant-spilsuccessen Guitar Hero erobre det ganske land.

"Det lå lige til højrebenet i disse Guitar Hero-tider. Når man først har set en virtuel guitar som controller, så er tanken ret nærliggende: "Kan man ikke lege med en rigtig guitar?"," siger han.

Martin Rinhart fortæller, at de har hentet inspiration i den gamle spilklassiker Space Invaders og bygget deres spil op på samme måde. Nu styrer spilleren blot en astronaut bevæbnet med en guitar i stedet, i spillet, de har døbt Rock Invaders.

"Vi har lagt controls, så de er toner på guitaren. Så kan man styre højre og venstre og affyre to forskellige typer skud," siger han.

Toner styrer spilleren

Martin Rinhart fortæller, at de selv har udviklet den modificerede udgave af Space Invaders specielt til formålet.

For de mere teknik-interesserede forklarer Martin Rinhart, at computerspillet er programmeret, så det får sit input gennem et midi-interface.

"Spillet fungerer ved, at der sidder en hexafonisk pickup på guitaren - det er en pickup, der har en separat magnetspole for hver streng, så den splitter i virkeligheden signalet," siger han.

På den led har de studerende altså gjort det muligt at tildele en kommando til hver enkelt streng på guitaren.

Og nåja, hvad er et spil uden musik?

"Vi har lavet controls, så de toner, man spiller, harmonerer med baggrundsmusikken, som spilleren hører, så man kan høre sin styring, og så det lyder nogenlunde fedt," siger Martin Rinhart.

Har du mod på at prøve den specielle spil-konstruktion, kan du finde DTU-drengene i Your Space-området på festival-pladsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere