Artikel top billede

Velkommen til firserne. På årets Roskilde Festival har seks studerende fra DTU gjort det muligt at spille et Space Invaders-lignende spil via en rigtig el-guitar.

Retro-tech til Roskilde: Space Invaders med el-guitar

Roskilde Festival nærmer sig, og traditionen tro er der mere end blot musik på programmet. Studerende fra DTU har udviklet et computerspil, der styres af en rigtig elektrisk guitar.

Er Guitar Hero for mainstream?

Er du mere til nostalgi? Sådan i retning af frituredunstende firser-burgerbarer med arkademaskiner og Space Invaders i sort-hvid?

Så burde du måske kigge forbi de seks studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der på årets Roskilde Festival sætter et par hjemmebyggede arkade-maskiner op.

Martin Rinhart er en af idémændende bag spil-projektet, der nok skal få en retro-fan eller to op af ølkassen.

"Den installation, vi laver, er et setup med arkademaskiner, som vi tilslutter en midi-box og en elguitar, og så kan man bruge en rigtig elguitar til at styre et computerspil," forklarer Martin Rinhart.

Guitar Hero møder Space Invaders

Han fortæller, at idéen kom, efter at de seks venner fra DTU havde set gigant-spilsuccessen Guitar Hero erobre det ganske land.

"Det lå lige til højrebenet i disse Guitar Hero-tider. Når man først har set en virtuel guitar som controller, så er tanken ret nærliggende: "Kan man ikke lege med en rigtig guitar?"," siger han.

Martin Rinhart fortæller, at de har hentet inspiration i den gamle spilklassiker Space Invaders og bygget deres spil op på samme måde. Nu styrer spilleren blot en astronaut bevæbnet med en guitar i stedet, i spillet, de har døbt Rock Invaders.

"Vi har lagt controls, så de er toner på guitaren. Så kan man styre højre og venstre og affyre to forskellige typer skud," siger han.

Toner styrer spilleren

Martin Rinhart fortæller, at de selv har udviklet den modificerede udgave af Space Invaders specielt til formålet.

For de mere teknik-interesserede forklarer Martin Rinhart, at computerspillet er programmeret, så det får sit input gennem et midi-interface.

"Spillet fungerer ved, at der sidder en hexafonisk pickup på guitaren - det er en pickup, der har en separat magnetspole for hver streng, så den splitter i virkeligheden signalet," siger han.

På den led har de studerende altså gjort det muligt at tildele en kommando til hver enkelt streng på guitaren.

Og nåja, hvad er et spil uden musik?

"Vi har lavet controls, så de toner, man spiller, harmonerer med baggrundsmusikken, som spilleren hører, så man kan høre sin styring, og så det lyder nogenlunde fedt," siger Martin Rinhart.

Har du mod på at prøve den specielle spil-konstruktion, kan du finde DTU-drengene i Your Space-området på festival-pladsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere