TDC's interesse for DONG-fiber får Helveg på banen

TDC er interesseret i DONG's fibernet, men skulle TDC ende som køber, rejser det en række spørgsmål, lyder det fra De Radikales Morten Helveg Petersen.

Det danske kobbernet, som TDC sidder på, er reguleret af den danske telelovgivning. Her er TDC blandt andet pålagt at give andre selskaber adgang til nettet. Men hvordan står det til med fibernettet?

Spørgsmålet vil it- og teleordfører Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre gerne have besvaret.

Han rejser derfor spørgsmålet til videnskabsminister Helge Sander (V), efter at det i sidste uge kom frem, at TDC muligvis vil købe DONG's fibernet. Fibernettet er nemlig ikke pålagt samme krav som kobberet.

"Pointen i alt det her er, at det er endnu et eksempel på, at du har et stykke spændende ny teknologi, som stiller lovgivere i en situation, hvor man bliver nødt til at overveje, om vi er på plads og der, hvor vi skal være i forhold til konkurrencereglerne," siger Morten Helveg Petersen.

DONG's fibernet er gravet ned i Nordsjælland, og ifølge aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets er der flere gode grunde til, at TDC kunne ende som køber af nettet.

"Der er to helt oplagte argumenter for, at TDC køber Dong Energys fibernet. Dels kan de få adgang til infrastruktur med rabat, dels kan TDC sætte sig på al fastnet-infrastruktur i Østdanmark blandt de mest købedygtige danskere," fortalte Poul Ernst Jessen til dagbladet Børsen i sidste uge.

Kig på fiber som kobber
Det er netop den situation, hvor TDC kan ende med at sidde på hele infrastrukturen i regionen, der har fået Morten Helveg Petersen på banen.

"Vi kigger på adgangen til kobberet og regulerer med avancerede prismodeller og så videre. Det er alt sammen med henblik på, at der er så fri en konkurrence som muligt, så andre operatører også kan gå ind på kobbernettet og tilbyde ydelser," siger Morten Helveg Petersen og fortsætter:

"Den samme diskussion må vi have på fiberdelen i det omfang, at det lykkes at pløje fiber ud i husstandene til folk. Hvad er det så for et regime, vi har til reguleringssiden af det, og det er vi nødt til at kigge på. Målsætningen må være, at danskerne og forbrugerne får størst mulig grad af valgfrihed og konkurrence, så de kan få en masse gode ydelser smidt ind," uddyber han.

Måske helt problemfrit
Den radikale politiker gør det samtidig klart, at der måske slet ikke er nogen problemer forbundet med det. Det essentielle er ifølge ham, at fiber nu også tænkes med, når man taler teleinfrastruktur og bredbåndsadgang.

"Det kan være, at det bliver vurderet, at der ikke er nogen konkurrencemæssige problemer, men der er de her typer af diskussioner, som er vigtige at få belyst, og derfor vil jeg gerne have ministeren på banen," siger Morten Helveg Petersen.

Hvis TDC køber fibernettet i Nordsjælland, kan selskabet sidde med ejerskabet af bredbåndskanalerne gennem kabel, fiber og kobber i området.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.