Artikel top billede

TDC kigger sultent på Dongs fibernet

Dongs fibernet kan være på vej i hænderne på TDC. Flere politikere på Christiansborg rynker dog på næsen af opkøbet og ønsker redegørelse for at se på eventuelle konkurrenceforvridninger.

Statsejede Dong Energy har slået bremsen i for sine fiberinvestering og sat FIH Erhvervsbank til at finde en køber til sit fibernet i Nordsjælland.

Dagbladet Børsen erfarer, at telegiganten TDC meldt sig på banen som en meget interesseret køber. Flere kilder peger ellers på, at et køb af Dongs fibernet er en langsigtet investering, hvilket ikke er i overensstemmelse med de fem TDC-ejeres ønsker for opfedning og hurtigt og lukrativt gensalg af TDC.

Ovemvendt vil et salg af Dongs fibernet til en konkurrent betyde et hårdt slag for TDC's konkurrenceevne.

"Der er to helt oplagte argumenter for, at TDC køber Dong Energys fibernet. Dels kan de få adgang til infrastruktur med rabat, dels kan TDC sætte sig på al fastnet-infrastruktur i Østdanmark blandt de mest købedygtige danskere,« siger Poul Ernst Jessen, analytiker i Danske Bank til Børsen.

TDC's stærkeste udfordrer er Telia Stofa, der har markeder i hele landet.

"Køber TDC nettet, vil koncernens ejere sænke deres risikoprofil betydeligt i forbindelse med et salg af hele TDC," siger Poul Ernst Jessen til Børsen.

Sagen havnet på finansministerens bord

Fordi Dong er statsejet, forstår Enhedslistens teleordfører Per Clausen ikke, hvorfor staten skal spille et monopol af bredbåndet i hænderne på TDC.

"Det er helt uacceptabelt, hvis staten skal bidrage til at styrke TDC's monopol på fastnettet ved at sælge et fibernet til dem," siger han til Børsen.

Per Clausen mener samtidigt, at et Dong-salg til TDC vil betyde mindre konkurrenceevne og har rejst et paragraf 20-spørgsmål til finansmininster Claus Hjort Frederiksen (V) om, hvorvidt TDC skal kunne købe Dong.

"Man skal overveje, om man kan forhindre, at netop TDC kan købe nettet af Dong," siger Per Clausen.

Flere andre it- og teleordførere ønsker en redegørelse fra regeringen angående en eventuelt kommende TDC-køb af Dongs fibernet i Nordsjælland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere