BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Karsten Ree solgte sidste år sit livsværk Den Blå Avis til eBay for cirka to milliarder kroner. Foto: Jakob Boserup

Karsten Ree overtager kontrollen med Zepto

Milliardæren Karsten Ree forventer at sidde på aktiemajoriteten i Zepto, når den kommende kapitaludvidelse falder på plads.

Den tidligere ejer af Den Blå Avis, Karsten Ree, spytter flere penge i Zepto i denne måned i forbindelse med en udvidelse af aktiekapitalen, og det sker med krav om indflydelse.

Karsten Ree ønsker total kontrol med firmaet, og hvis det går som forventet, sidder han på 51 procent af aktierne den 25. juni, når tegningsperioden af aktier slutter.

"Det er for ikke at blive overrullet af nogen, som kunne have en anderledes eller forkert opfattelse af tingene," fortæller Karsten Ree til Computerworld.

I forvejen sidder han på godt 10 procent af aktierne hos laptop- og tv-producenten Zepto, som i de senere år har været inde i et økonomisk uvejr.

"Hele baggrunden for manøvren er, at man får den indflydelse, som det giver at være majoritetshaver, hvis man skal gå ind og hjælpe foretagendet i den situation, det er i," siger Karsten Ree.

Ree: Zepto står stærkere efter krisen
Det er kun et par uger siden, at Zepto meldte, at virksomheden endnu engang nedjusterer forventningerne til årets resultat. Alligevel tror Karsten Ree på projektet - specielt på længere sigt, hvis finanskrisen aftager.

"I situationen, som den er i dag, er der dybest set et potentiale for alle dem, som overlever, og det er jo virkelig en svær tid for alle, der opererer i det her segment. Min indgroede overbevisning er, at dem, der overlever, får en platform, der er mulig at arbejde på i fremtiden," forklarer han.

Det fremgår af Zeptos prospekt omkring kapitaludvidelsen, at Ree Kredit A/S har indgået en aftale med de eksisterende aktionærer om at overtage og udnytte deres aktietegningsrettigheder vederlagsfrit. Dermed ligner det en ren formalitet, at det falder på plads.

"Jeg skal ikke udstede nogen garantier. Det tror jeg på. Det regner jeg med, og hvis ikke det går, så er der ikke noget at gøre ved det, og så har jeg sparet pengene," fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.