Tegning: Lene Sekjær

København går online med klima-community

Klima-it: Klodens overlevelse står på spil. Derfor kan vi ikke overlade det til eksperterne at redde den. For måske kommer den næste gode CO2-reducerende idé fra en skoleklasse i New Delhi.


"Hvem siger, at den næste innovative idé til at reducere CO2-udledning og skabe mere bæredygtige samfund kommer fra eksperter? Den kan
komme fra en skoleklasse i New Delhi, en købmand i Alaska eller en gymnasieelev i København."

Det siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam, som har været med til at udvikle ideen om den demokratiske platform på nettet, hvor verdens befolkning kan debattere klima, miljø og bæredygtighed.

Borgmesteren kalder World Climate Community, der går i luften på torsdag, for verdens første virtuelle, online sociale community for klima- og miljødialog.

Målet er at nå ud til alle verdens hjørner, mobilisere græsrødderne og inddrage borgere i åben dialog med meningsdannere i håb om at nye, innovative ideer opstår.

"Jeg håber, at folk fra hele verden vil bringe holdninger, erfaringer og liv til sitet," siger Klaus Bondam.

Skaber indholdet sammen
Initiativet er taget i forbindelse med FN-klimatopmødet COP15, der løber af stablen i København til december, og som de danske politikere håber ender i en international aftale mellem alle verdens lande om at nedbringe udledningen af CO2.

Platformen for den frie og demokratiske online klimadebat leveres af EPiServer og Creuna, der har designet selve websiden. Det er planen, at brugerne sammen skaber indholdet og deler meninger, videoer, links og fotos.

"Verden er ikke længere domineret af traditionelle indholdsbaserede websider men af et sæt radikalt anderledes, interaktive netværksbaserede værktøjer og services," siger Michael Kølle, dansk landechef for EPiServer.

I skyen hos Amazon
World Climate Community benytter sig i øvrigt af en cloud-løsning til hosting. I stedet for at eje og administrere én fysisk server, benytter man sig af en række ikke-specifikke servere i skyen, som deles blandt mange.

Det er en fællesskabstanke, hvor der tilføjes og fjernes virtuelle servere efter behov. Dermed står maskiner ikke og bruger strøm unødigt.

Websiden ligger hos Amazon i deres cloud. Det er deres produkt, der gør det muligt meget hurtigt at skalere op eller ned alt efter belastning.

Cloud-løsningen betyder, at World Climate Community ikke selv skal stå for drift og vedligeholdelse af op til flere fysiske servere, men blot skal administrere driften og vedligeholdelsen af softwaren installeret i skyen.

Gratis øl og økologiske pølser
World Climate Community er et non-profit netværk, som ingen hverken individuelle brugere, private virksomheder eller organisationer betaler for at være med.

Lancering foregår torsdag 11. juni, klokken 13.30-17.00 på Islands Brygge ved Kulturhuset, hvor teknik- og miljøborgmesteren overrækker sitet som en gave til verdenssamfundet.

Der vil blive serveret øl og økologiske pølser, alle er velkomne og deltagelse er gratis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.