Krise: Ny kæreste og gamle klude på nettet

Dating.dk og online handelspladsen for brugt mærketøj, Trendsales, er motorerne i Freeways-koncernens årsregnskab. Facebook-truslen trækker dog den anden vej for tidligere så populære Arto.dk

Når krisen kradser, tænker danskerne nyt. Så vil de have en ny kæreste og går på Dating.dk for at finde den.

Men danskerne tænker også brugt, nærmere bestemt i nyt, brugt tøj, og det finder de også på nettet.

Sådan kunne årsregnskabet fra Freeway i hvert fald fortolkes. Freeway står bag kærestefinderen Dating.dk, online-mødestedet Arto, diverse spilrelaterede sites og ikke mindst online handelspladsen for privates salg af brugt modetøj, Trendsales.

Arto, der tidligere var børn og unges ubetinget mest benyttede online-mødested, er i dag i skarp konkurrence med Facebook, der har den danske befolkning som verdens mest begejstrede brugere, med flere end to millioner profiler.

Hug til de lækre
Mens Facebook-populariteten især har gjort indhug på Freeway-flagskibet Arto, fik også 'Danmarks lækreste community for natteliv', Danmark By Night-sitet, et skud for boven i 2007, hvilket har reduceret overskuddet i de to selskaber til henholdsvis 6,3 millioner kroner i Arto og én million i DKBN.

Et stort fald for DKBN, der i 2007 kom ud med et resultat på godt 5,7 millioner kroner.

"Arto og DKBN er påvirket af Facebook-feberen i Danmark, ingen tvivl om det. Selskaberne giver stadigvæk hver især et pænt overskud, men der er ingen tvivl om, at vi må lægge os i selen for at genvinde noget af det tabte terræn i Arto og DKBN," siger Morten Wagner, medstifter og administrerende direktør i Freeway.

Samlet gav Freeway Holding i 2008 12,2 millioner i overskud mod sidste års 22,9 mio. Regnskabet for 2008 ligger på niveau med 2005, mens egenkapitalen er forøget.

Aktier og etablering
Det mindskede overskud skyldes faldende værdi af aktiebeholdningen og med internationale investeringer, hedder i det i en pressemeddelelse.

3,1 millioner kroner er nedskrevet værdi af aktieportefølje og etableringsomkostninger i USA. Derudover er der foretaget nedskrivninger på udvikling i Trendsales, og lancering af spilleportalen Spigo i 16 lande har kostet Freeway 1,5 millioner i udviklings- og driftsomkostninger.

Endelig har Freeway foretaget nedskrivninger i DKBN for 3,6 millioner kroner i forbindelse med nattelivstjenesten Glows.

Et dårligt køb
"Set i bakspejlet skulle vi ikke have købt Glows, der var på fallittens rand. Men det var vores største konkurrent," siger Morten Wagner.

Han er heller ikke tilfreds med, at resultatet for 2008 er 10 millioner mindre end i 2007, men har det fint med, at det i hvert fald er muligt at forklare faldet.

"Der er finanskrise, og vi har haft tab på aktier, nedskrivninger i forbindelse med nye projekter, og så har vi et mislykket indisk outsourcingprojekt til Trendsales, der har kostet 3,5 millioner."

Han ser fortsat et stort udviklingspotentiale i Trendsales og Dating.

"Også i vores spillesites, især hvis der kommer en lempelse af reglerne for spil i Danmark. Vi forventer et øget overskud i 2009 sammenlignet med 2008, og det skyldes ikke mindst disse selskaber," siger Morten Wagner.

Sidste skud på Freeway-stammen er Bladkiosken.dk, med 1,5 millioner bøger og lydbøger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.