Mail-kaos i forbindelse med telefusion

Sonofon og Cybercity slog sig endeligt sammen i mandags under navnet Telenor, og i forbindelse med navneskiftet er en del af kunderne tvunget til at skifte mail-adresse.

Først forsvandt navnet Tele2, og i mandags var det slut med navnene Sonofon og Cybercity. De er alle blevet til Telenor.

Samtidig med navneskiftet er en del af kunderne også tvunget til at skifte deres gamle e-mail ud. Det drejer sig blandt andet om kunder hos det tidligere Tele2, som Telenor opkøbte for to år siden.

En af de brugere, der nu skal udskifte sin mail-adresse, er Steen Olsen, der nu er Telenor-kunde, mens han tidligere var kunde hos Tele2.

"Det betyder for mig, at jeg skal trawle rundt og sikre, at alle, jeg er i mail-kontakt med, får en orientering om, at jeg har fået ny mail-adresse. Og det er i realiteten noget, der strækker sig langt tilbage i tid," fortæller Steen Olsen.

Han fremhæver, at han skal grave en større skare af folk frem, ligesom han ved et skifte af mail går glip af de nyhedsbreve, som han har tilmeldt sig.

"Der ligger timers arbejde i det her," siger han videre.

Telenor: Problematisk, men nødvendigt
Pressechef Peter Glüsing hos Telenor er bekendt med problematikken, som nu rammer en del af kunderne i selskabet.

"Vi ved godt, at det har skabt gene for mange mennesker, og at et e-mail alias for mange danskere næsten er ensbetydende med et CPR-nummer eller et telefonnummer," siger Peter Glüsing.

Der er dog en ny lov på vej ved årsskiftet, hvor domænenavne i højere grad skal være relevante i forhold til den forretning, som virksomheden driver.

Derfor solgte Telenor blandt andet vvs.dk fra, fordi et teleselskab ikke har en forretning, der driver vvs-virksomhed. Og havde selskabet beholdt domænet, men tabt en efterfølgende retssag, havde konsekvenserne været værre, tilføjer pressechefen.

"I sådan et tilfælde ville vi inden for 24 timer skulle afgive sådan et navn, og så ville kunderne slet ikke få et varsel," forklarer Peter Glüsing.

Cybercity havde en lang række domænenavne, som ikke havde noget med selve selskabets navn at gøre. De blev solgt fra.

Tele2-navnet går tilbage til Sverige
I tilfældet Steen Olsen er det ren jura, der gør, at hans @tele2adsl.dk-adresse nu bliver ændret, lyder det fra Telenor.

"Tele2 er sådan set ikke en del af vores forretning mere, for det er jo blevet integreret ind i vores øvrige brands, plus at Tele2-brandet nu overgår til moderselskabet i Sverige. Det er jo snart to og et halvt år siden, at vi købte brandet, og retten til at benytte brandet har vi snart ikke mere," fortæller Peter Glüsing.

Pressechefen siger i forbindelse med timingen, at det virker logisk netop nu, hvor selskabet skiftede navn frem for eksempelvis sidst på året. Kunderne har fået tre måneders varsel, lyder det.

22. juni er det slut med de berørte adresser.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.