Mail-kaos i forbindelse med telefusion

Sonofon og Cybercity slog sig endeligt sammen i mandags under navnet Telenor, og i forbindelse med navneskiftet er en del af kunderne tvunget til at skifte mail-adresse.

Først forsvandt navnet Tele2, og i mandags var det slut med navnene Sonofon og Cybercity. De er alle blevet til Telenor.

Samtidig med navneskiftet er en del af kunderne også tvunget til at skifte deres gamle e-mail ud. Det drejer sig blandt andet om kunder hos det tidligere Tele2, som Telenor opkøbte for to år siden.

En af de brugere, der nu skal udskifte sin mail-adresse, er Steen Olsen, der nu er Telenor-kunde, mens han tidligere var kunde hos Tele2.

"Det betyder for mig, at jeg skal trawle rundt og sikre, at alle, jeg er i mail-kontakt med, får en orientering om, at jeg har fået ny mail-adresse. Og det er i realiteten noget, der strækker sig langt tilbage i tid," fortæller Steen Olsen.

Han fremhæver, at han skal grave en større skare af folk frem, ligesom han ved et skifte af mail går glip af de nyhedsbreve, som han har tilmeldt sig.

"Der ligger timers arbejde i det her," siger han videre.

Telenor: Problematisk, men nødvendigt
Pressechef Peter Glüsing hos Telenor er bekendt med problematikken, som nu rammer en del af kunderne i selskabet.

"Vi ved godt, at det har skabt gene for mange mennesker, og at et e-mail alias for mange danskere næsten er ensbetydende med et CPR-nummer eller et telefonnummer," siger Peter Glüsing.

Der er dog en ny lov på vej ved årsskiftet, hvor domænenavne i højere grad skal være relevante i forhold til den forretning, som virksomheden driver.

Derfor solgte Telenor blandt andet vvs.dk fra, fordi et teleselskab ikke har en forretning, der driver vvs-virksomhed. Og havde selskabet beholdt domænet, men tabt en efterfølgende retssag, havde konsekvenserne været værre, tilføjer pressechefen.

"I sådan et tilfælde ville vi inden for 24 timer skulle afgive sådan et navn, og så ville kunderne slet ikke få et varsel," forklarer Peter Glüsing.

Cybercity havde en lang række domænenavne, som ikke havde noget med selve selskabets navn at gøre. De blev solgt fra.

Tele2-navnet går tilbage til Sverige
I tilfældet Steen Olsen er det ren jura, der gør, at hans @tele2adsl.dk-adresse nu bliver ændret, lyder det fra Telenor.

"Tele2 er sådan set ikke en del af vores forretning mere, for det er jo blevet integreret ind i vores øvrige brands, plus at Tele2-brandet nu overgår til moderselskabet i Sverige. Det er jo snart to og et halvt år siden, at vi købte brandet, og retten til at benytte brandet har vi snart ikke mere," fortæller Peter Glüsing.

Pressechefen siger i forbindelse med timingen, at det virker logisk netop nu, hvor selskabet skiftede navn frem for eksempelvis sidst på året. Kunderne har fået tre måneders varsel, lyder det.

22. juni er det slut med de berørte adresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.