Artikel top billede

Zentropa Games har tænkt sig at lave et spil, der forsætter handlingen fra Antichrist. Foto: Zentropa Games

Ny generation af danske spilfirmaer på vej frem

Lukningen af en række spilfirmaer betyder ikke, at den danske spilbranche er gået i stå. En række nye initiativer skal bane vejen for den danske spilbranche.

Selvom lukning har ramt store spilfirmaer som The Game Factory, Deadline Games og Guppyworks, så er der stadig nogle firmaer, der forsøger sig i spilbranchen. Men i stedet for at satse benhårdt på spilkonsolmarkedet, så tænker de på andre indtjeningsmuligheder, og først og fremmest sikrer de, at økonomien er i orden, før de går i gang med et projekt.

"Det er simpelthen for dyrt at have store spilproduktioner. Økonomien skal hænge sammen, så vi laver ikke noget, før der er finansiering på plads," fortæller Morten Iversen, game director i Zentropa Games.

Spil over Antichrist

I øjeblikket er Zentropa Games i gang med et spil bygget over Antichrist-universet. Ifølge Morten Iversen kommer spillet til at hedde Eden og er en forsættelse af handlingen efter Antichrist-filmen.

Morten Iversen har selv en fortid i IO Interactive, hvor han var manuskriptforfatter på Hitman. I 2005 startede han sit eget spilstudie, der skulle lave spillet Zeitguyz. Men økonomien holdt ikke, da der ikke kom flere penge fra investorerne i 2007.

I øjeblikket er det ikke kun Eden, som Zentropa Games barsler med. Andre spiltitler baseret på Zentropa-filmlicenser som Olsen Banden er også i pipelinen.

"Vi forsøger hele tiden at have en række projekter i Zentropa Games, så vi er ikke afhængige af et projekts succes."

Ingen udvikling uden en kontrakt

Det er dog ikke kun avantgarde spil i form af Eden, som skal danne fremtiden for den danske spilbranche. Andre firmaer er noget mindre ambitiøse, når det kommer til at lave spiltitler, og det kan godt svare sig budgetmæssigt. Et af de firmaer er Progressive Media, hvor Henrik Weide er en af stifterne.

"Vi laver kun spil, når vi har en kontrakt i hus. Vores videre udviklingsarbejde i egne titler og teknologi fylder 10 procent af budgettet. Men vi forsøger at have en organisk vækst, så vi langsomt får en kapital, der gør, at vi kan øge udviklingen og antallet af egenfinansierede spilprodukter," siger Henrik Weide.

Progressive Media har haft en bruttofortjeneste i 2007 på over 1,6 millioner kroner, en stigning fra 800.000 kroner i 2006.

Det har givet pæne sorte tal på bundlinjen, og selvom firmaet forventer et underskud i 2008, så er der tale om, at virksomhedens aktiviteter er forøget kraftigt de sidste to år. Samlet set forventer selskabet en omsætning på otte til ni millioner kroner i 2009 og en nettoprofit på over 800.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere