Artikel top billede

Zentropa Games har tænkt sig at lave et spil, der forsætter handlingen fra Antichrist. Foto: Zentropa Games

Ny generation af danske spilfirmaer på vej frem

Lukningen af en række spilfirmaer betyder ikke, at den danske spilbranche er gået i stå. En række nye initiativer skal bane vejen for den danske spilbranche.

Selvom lukning har ramt store spilfirmaer som The Game Factory, Deadline Games og Guppyworks, så er der stadig nogle firmaer, der forsøger sig i spilbranchen. Men i stedet for at satse benhårdt på spilkonsolmarkedet, så tænker de på andre indtjeningsmuligheder, og først og fremmest sikrer de, at økonomien er i orden, før de går i gang med et projekt.

"Det er simpelthen for dyrt at have store spilproduktioner. Økonomien skal hænge sammen, så vi laver ikke noget, før der er finansiering på plads," fortæller Morten Iversen, game director i Zentropa Games.

Spil over Antichrist

I øjeblikket er Zentropa Games i gang med et spil bygget over Antichrist-universet. Ifølge Morten Iversen kommer spillet til at hedde Eden og er en forsættelse af handlingen efter Antichrist-filmen.

Morten Iversen har selv en fortid i IO Interactive, hvor han var manuskriptforfatter på Hitman. I 2005 startede han sit eget spilstudie, der skulle lave spillet Zeitguyz. Men økonomien holdt ikke, da der ikke kom flere penge fra investorerne i 2007.

I øjeblikket er det ikke kun Eden, som Zentropa Games barsler med. Andre spiltitler baseret på Zentropa-filmlicenser som Olsen Banden er også i pipelinen.

"Vi forsøger hele tiden at have en række projekter i Zentropa Games, så vi er ikke afhængige af et projekts succes."

Ingen udvikling uden en kontrakt

Det er dog ikke kun avantgarde spil i form af Eden, som skal danne fremtiden for den danske spilbranche. Andre firmaer er noget mindre ambitiøse, når det kommer til at lave spiltitler, og det kan godt svare sig budgetmæssigt. Et af de firmaer er Progressive Media, hvor Henrik Weide er en af stifterne.

"Vi laver kun spil, når vi har en kontrakt i hus. Vores videre udviklingsarbejde i egne titler og teknologi fylder 10 procent af budgettet. Men vi forsøger at have en organisk vækst, så vi langsomt får en kapital, der gør, at vi kan øge udviklingen og antallet af egenfinansierede spilprodukter," siger Henrik Weide.

Progressive Media har haft en bruttofortjeneste i 2007 på over 1,6 millioner kroner, en stigning fra 800.000 kroner i 2006.

Det har givet pæne sorte tal på bundlinjen, og selvom firmaet forventer et underskud i 2008, så er der tale om, at virksomhedens aktiviteter er forøget kraftigt de sidste to år. Samlet set forventer selskabet en omsætning på otte til ni millioner kroner i 2009 og en nettoprofit på over 800.000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere