"2008 har givet os et godt løft fra at være en mindre entreprenøragtig virksomhed til at blive klar til at bide skeer med de større konkurrenter," udtaler Ulf Munkedal, administrerende direktør, FortConsult. Foto: Torben Klint

FortConsult skubber sikkerhed ud over grænserne

Efterspørgslen på sikkerhedsydelser er stort set upåvirket af krisen, vurderer FortConsult, der nu vil til udlandet for at bide skeer med de store konkurrenter.

FortConsult, der er en af de store danske leverandører af it-sikkerhed, mærker ikke den modvind, mange andre firmaer i it-branchen kæmper med.

Med salgsrekord i fjerde kvartal 2008 og igen i første kvartal i år tegner 2009 til at blive FortConsults bedste år nogensinde. 2008-regnskabet viser en tocifret vækst i omsætningen for sjette år i træk, og nu retter selskabet blikket mod udlandet.

"2008 har givet os et godt løft fra at være en mindre entreprenøragtig virksomhed til at blive klar til at bide skeer med de større konkurrenter på den internationale bane. Bundlinjeresultatet blev ikke ligeså flot som i 2007, men vi er godt tilfredse," udtaler Ulf Munkedal, administrerende direktør, FortConsult.

Fordobler overskuddet
Munkedal forventer i år som et minimum at fordoble 2008-overskuddet på en lille million kroner. Driftsresultatet blev på 1,8 millioner, mens resultatet før skat landede på 1,4 millioner kroner.

Selskabets primære ydelser er sikkerhedstest, -rådgivning og -audits i henhold til kreditkortselskabernes PCI-standard.

Med investeringer i nye ydelser, supportfunktioner, styringsværktøjer, salgsfolk og ikke mindst nye it-sikkerhedskonsulenter, hvoraf flere er fra udlandet, mener FortConsult at have fundamentet klar til international ekspansion.

"Vi var lidt spændte på, hvordan vores kunder ville håndtere krisen, men det har været glædeligt, at en stor del af dem ikke har skåret ned på deres investeringer i sikkerhed, selvom de har måttet spare på andre områder," udtaler Ulf Munkedal.

Ud over grænserne
Med oprustningen i 2008 forventer FortConsult at kunne vokse på det danske marked med op mod 20-25 procent årligt. Hertil kommer en stigende satsning på det internationale marked, hvor markeder som Norge, Sverige, Rusland og Portugal har nogle af de mest spændende muligheder i øjeblikket.

"I Portugal har vi eksempelvis vundet millionkontrakter med de to største virksomheder inden for betalingskort-sikkerhed," udtaler Ulf Munkedal.

I 2008 udgjorde det internationale salg 16 procent af det samlede salg, og i 2010 forventer FortConsult at opleve en fordobling i salget til kunder uden for Danmark i forhold til 2009.

Blandt FortConsults kunder er Arla Foods, BEC, BRFkredit, Danmarks Statistik, Danske Spil, DONG Energy, DSB, TDC og Folketinget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.