Artikel top billede

"2008 har givet os et godt løft fra at være en mindre entreprenøragtig virksomhed til at blive klar til at bide skeer med de større konkurrenter," udtaler Ulf Munkedal, administrerende direktør, FortConsult. Foto: Torben Klint

FortConsult skubber sikkerhed ud over grænserne

Efterspørgslen på sikkerhedsydelser er stort set upåvirket af krisen, vurderer FortConsult, der nu vil til udlandet for at bide skeer med de store konkurrenter.

FortConsult, der er en af de store danske leverandører af it-sikkerhed, mærker ikke den modvind, mange andre firmaer i it-branchen kæmper med.

Med salgsrekord i fjerde kvartal 2008 og igen i første kvartal i år tegner 2009 til at blive FortConsults bedste år nogensinde. 2008-regnskabet viser en tocifret vækst i omsætningen for sjette år i træk, og nu retter selskabet blikket mod udlandet.

"2008 har givet os et godt løft fra at være en mindre entreprenøragtig virksomhed til at blive klar til at bide skeer med de større konkurrenter på den internationale bane. Bundlinjeresultatet blev ikke ligeså flot som i 2007, men vi er godt tilfredse," udtaler Ulf Munkedal, administrerende direktør, FortConsult.

Fordobler overskuddet

Munkedal forventer i år som et minimum at fordoble 2008-overskuddet på en lille million kroner. Driftsresultatet blev på 1,8 millioner, mens resultatet før skat landede på 1,4 millioner kroner.

Selskabets primære ydelser er sikkerhedstest, -rådgivning og -audits i henhold til kreditkortselskabernes PCI-standard.

Med investeringer i nye ydelser, supportfunktioner, styringsværktøjer, salgsfolk og ikke mindst nye it-sikkerhedskonsulenter, hvoraf flere er fra udlandet, mener FortConsult at have fundamentet klar til international ekspansion.

"Vi var lidt spændte på, hvordan vores kunder ville håndtere krisen, men det har været glædeligt, at en stor del af dem ikke har skåret ned på deres investeringer i sikkerhed, selvom de har måttet spare på andre områder," udtaler Ulf Munkedal.

Ud over grænserne

Med oprustningen i 2008 forventer FortConsult at kunne vokse på det danske marked med op mod 20-25 procent årligt. Hertil kommer en stigende satsning på det internationale marked, hvor markeder som Norge, Sverige, Rusland og Portugal har nogle af de mest spændende muligheder i øjeblikket.

"I Portugal har vi eksempelvis vundet millionkontrakter med de to største virksomheder inden for betalingskort-sikkerhed," udtaler Ulf Munkedal.

I 2008 udgjorde det internationale salg 16 procent af det samlede salg, og i 2010 forventer FortConsult at opleve en fordobling i salget til kunder uden for Danmark i forhold til 2009.

Blandt FortConsults kunder er Arla Foods, BEC, BRFkredit, Danmarks Statistik, Danske Spil, DONG Energy, DSB, TDC og Folketinget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere