"Efter vores opfattelse burde det grundlæggende være sådan, at samfundet ejede den slags vigtige kommunikationskanaler," siger Enhedslistens Per Clausen om det nedgravede fibernet.

Fiberforslag fra IT-Branchen får nu politisk støtte

Alle danske bredbåndsudbydere skal have adgang til det danske fibernet. Uanset ejerforhold, lyder det fra Enhedslisten.

Debatten om fremtidens fibernet i Danmark har i de senere uger taget fart, efter at TDC blev nævnt som en mulig køber af DONG's fibernet.

It- og teleordfører Per Clausen fra Enhedslisten er en af de politikere, der nu ønsker, at videnskabsminister Helge Sander (V) kommer på banen.

"Vil ministeren tage initiativ til at sikre alle udbydere af internetforbindelser adgang til fibernettet i Danmark?" lyder det i Per Clausens spørgsmål til ministeren.

Politikeren mener, at det er nødvendigt at regulere al fiber, så alle udbydere har adgang til det.

"Efter vores opfattelse burde det grundlæggende være sådan, at samfundet ejede den slags vigtige kommunikationskanaler, så man på den måde kunne sikre, at alle havde adgang. Men sådan er det ikke, og så må vi prøve med det her," siger Per Clausen.

På linje med IT-Branchen
Per Clausen lægger sig dermed på linje med brancheorganisationen IT-Branchen, der ønsker, at fibernettet skal åbnes for andre tjenesteudbydere end bare dem, der sidder på ejerskabet. Også selvom ejeren ikke er en stor aktør på markedet.

"Teknologien bliver en flaskehals, og der bliver én fiberadgang per husstand, og derfor skal den reguleres," fortalte IT-Branchens konstituerede administrerende direktør, Jane Eis Larsen, for nylig til Computerworld.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.