Artikel top billede

"Vores klare ambition er at styrke DIS's position på markedet i 2009," siger Lasse Morell, administrerende direktør, Dansk Internet Selskab, DIS.

Webhus skyder konkurrentvurdering ned

Dansk Internet Selskab markedsfører sig selv som et 'full service webhus' og skyder dermed konkurrenten Valtechs vurdering af firmaet ned som fejlagtig.

Mens finanskrisen river og rusker, fordoblede Dansk Internet Selskab overskuddet sidste år, og markedsfører nu sig selv som et 'full service webhus'.

Kreative satsninger og nye kunder er en del af forklaringen på, at Dansk Internet Selskab kom ud af 2008 med et "meget tilfredsstillende resultat". Året viser en omsætning på knap 40 millioner og en fordobling af overskudsgraden fra 6,9 til 13,6 procent.

"Vi har formået at udbygge vores position - ikke mindst på grund af vores store kreative satsninger og en kontinuerlig tilgang af danske og internationale kunder," udtaler Lasse Morell, administrerende direktør, DIS, i en pressemeddelelse.

Samler de kreative kræfter

De kreative satsninger, der tales om, er for eksempel, at DIS's kreative kræfter er blevet samlet i en selvstændig Kreativ Unit, der er blevet udvidet med en Rich Media- og en Analyseafdeling.

"Mange i branchen opfatter nok stadig DIS som primært en teknisk leverandør. Denne opfattelse ligger langt fra virkeligheden. DIS er i dag et 'full service' webhus med stærke kompetencer inden for både webteknologi, kommunikation og design," udtaler Lasse Morell.

Direktørens udtalelse kommer i kølvandet på sidste uges artikel om Valtech, hvor Valtech-direktør Carsten Brogaard Jensen siger om konkurrenterne:

"Alle de andre konkurrenter, som for eksempel Dansk Internetselskab eller Proactive, fokuserer enten på det kommunikationsmæssige i løsningerne eller den tekniske ekspertise eller en kombination af de to, mens kun Creuna og Valtech leverer en samlet digital løsning."

Sådan hænger virkeligheden altså ikke sammen længere, mener DIS, fordi selskabet i dag leverer "løsninger, der understøtter kundens kerneforretning, hvad angår strategi, kommunikation og design."

En gammel svensk ørefigen

Dansk Internet Selskab så dagens lys som en selvstændig virksomhed tilbage i 2006, da selskabet blev købt ud af Schultz-koncernen.

Med hensyn til indeværende regnskabsår siger DIS-direktøren:

"Naturligvis mærker vi finanskrisen, men som firma har vi generelt en god økonomi og ikke mindst en god likviditet, hvilket giver os et solidt fundament i en usikker tid," udtaler Lasse Morell, der forventer et 2009-resultat på "niveau med 2008".

Selskabet er med andre ord kommet sig fuldstændig over den ørefigen på en halv million kroner, som en fejlslagen satsning på det svenske marked kostede DIS i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere