Finanskrisen bremser udbredelsen af mobil CRM

CRM på smartphonen kan være et fremragende redskab, når man er på farten, men når økonomien strammer til, er det en af de investeringer, mange virksomheder vælger at udskyde.

Med fremkomsten af avancerede mobiltelefoner, elegante netbooks og trådløse net-forbindelser er vejen for alvor banet for, at CRM-løsningerne (customer relationship management) også kan finde vej til de mobile platforme.

Men ifølge en ny Forrester-undersøgelse blandt 1.000 it- og forretnings-ledere fra hele verden er mobil CRM netop et område, der nedprioriteres i disse økonomisk trange tider.

I undersøgelsen svarer 22 procent, at de allerede har udrullet et CRM-system, mens 52 svarer, at de planlægger at gøre det over de næste 12-18 måneder, skriver it-mediet V3.

Analytiker William Bend fra Forrester fortæller dog, at de fleste virksomheder, han har talt med i forbindelse med undersøgelsen, siger, at de afventer den økonomiske situation, før de låser sig fast på en mobil CRM-strategi.

Undersøgelsen viser da også, at hele 51 procent af dem, der allerede arbejder med at mobilisere CRM-løsningen, er bekymrede over omkostningerne.

"Det, virksomhederne i virkeligheden kæmper med, er brugernes valg. Nogle har ikke noget imod at bruge en BlackBerry, mens andre vil have deres CRM-system på deres Android," forklarer William Bend til V3.

Han anbefaler, at man i disse tider vælger kun at satse på én platform - også selvom brugerne vil kræve understøttelse af flere.

Mens mobiliseringen af CRM-løsningerne altså nedprioriteres, indtil verdensøkonomien begynder at få det bedre igen, så er CRM-markedet som sådan ikke i krise.

I hvert fald forventer analysehuset IDC, at omsætningen på CRM-software, der i 2008 globalt lød på 88 milliarder kroner, vil stige med 2,9 procent i 2010 og fire procent i 2010 på trods af nye kundesegmenter og web-muligheder.

Det er ikke specielt imponerende vækstrater, men trods alt vækst.

"CRM vil ligge over gennemsnittet på software-markedet, og det vil fortsætte med at være et højvækstområde i de kommende år. Allerede i 2010 kommer der normale tilstande på markedet igen," har Per Andersen fra IDC tidligere udtalt til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?