Artikel top billede

Interne Twitter-dokumenter stjålet og lækket

En sikkerhedsbrist har medført en massiv lækage af interne, fortrolige dokumenter fra Twitter, der omhandler alt fra finansielle oplysninger og ideer, til adgangsoplysninger og fremtidsplaner.

Mens web 2.0 længe er blevet hyldet som vejen frem, er den amerikanske tjeneste Twitter nu blevet eksponent for, hvor galt det kan gå, når nysgerrige individer finder vej ind til virksomhedens fortrolige filer.

Twitter, som for tiden oplever eksplosiv vækst i brugerantallet, bruger Googles cloud computing-løsning Google Apps, med tekstbehandling, regneark, kalender og så videre.

Ligesom med en nøglering, der i sig selv er smart for ejeren, men risikabel i det, at man mister samtlige nøgler på en gang, når uheldet er ude, har Twitter nu måttet erkende, at der er risikoer ved at have det hele samlet i Google Apps, selvom det ikke var der sikkerheden bristede.

"Vi har en kultur internt i Twitter, hvor vi deler og kommunikerer, og disse stjålne dokumenter repræsenterer en brøkdel af det, vi normalt laver. Det er klart, at dokumenterne ikke er polerede og klar til at komme i spotlyset, og de afslører helt sikkert ikke nogen stor, hemmelig plan om at overtage verdensherredømmet," skriver Twitters medstifter Biz Stone på firmaets egen blog, og understreger, at ingen brugeroplysninger er blevet kompromitteret.

Adgang via mailkonto

En hacker, der har identificeret sig som "Hacker Croll," skaffede sig adgang til en administrativ Twitter-medarbejders private Gmail-konto, og derfra videre til Twitters Google-konto, hvor der var frit valg af oplysninger på alle hylder.

Dokumenterne, som hackeren fik adgang til, indeholder en række fortrolige oplysninger, som Twitter bestemt ikke havde tiltænkt offentligheden. Fra det lidt fjollede, et udkast til en reality tv-serie med Twitter som fundament, over korrespondance med jobsøgende, til det lettere pinlige faktum, at serverpasswordet hos firmaet var "password".

I den mere interessante ende, finder man en prognose for Twitters fremtidige økonomi, udfærdiget i februar 2009. Her afsløres det, at man dengang forudså en milliard brugere, 1,5 milliard dollars i omsætning, svarende til cirka otte milliarder danske kroner, og 5.200 ansatte i 2013.

Det lyder måske lidt naivt, når nu det er et velkendt faktum, at Twitter ikke har nogen som helst reel indtægtskilde, ud over de 55 millioner dollars, der er investeret i foretagendet.

Store planer i sigte

Men her er der mere konkrete nyheder at finde i de fortrolige dokumenter. Twitter forudså nemlig en indtægt på 400.000 dollars i tredje kvartal 2009 - dette kvartal - og fire millioner i fjerde kvartal. Det kunne altså tyde på, at der en ny forretningsmodel på vej fra virksomheden.

Samtidig hører det med til historien, at Twitter på daværende tidspunkt forventede 25 millioner brugere ved udgangen af 2009. Et tal som allerede er passeret i stor stil, eftersom 75 procent af Twitters brugere er kommet til i 2009.

Samtlige dokumenter, hele 310 af slagsen, har "Hacker Croll" sendt til det amerikanske it-medie TechCrunch, som efter tunge overvejelser har besluttet at offentliggøre udvalgte dokumenter over noget tid.

Næste afsnit i føljetonen skulle ifølge TechCrunch være svaret på, hvad det egentlig er, der skal skabe indtægt til Twitter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere