Interne Twitter-dokumenter stjålet og lækket

En sikkerhedsbrist har medført en massiv lækage af interne, fortrolige dokumenter fra Twitter, der omhandler alt fra finansielle oplysninger og ideer, til adgangsoplysninger og fremtidsplaner.

Mens web 2.0 længe er blevet hyldet som vejen frem, er den amerikanske tjeneste Twitter nu blevet eksponent for, hvor galt det kan gå, når nysgerrige individer finder vej ind til virksomhedens fortrolige filer.

Twitter, som for tiden oplever eksplosiv vækst i brugerantallet, bruger Googles cloud computing-løsning Google Apps, med tekstbehandling, regneark, kalender og så videre.

Ligesom med en nøglering, der i sig selv er smart for ejeren, men risikabel i det, at man mister samtlige nøgler på en gang, når uheldet er ude, har Twitter nu måttet erkende, at der er risikoer ved at have det hele samlet i Google Apps, selvom det ikke var der sikkerheden bristede.

"Vi har en kultur internt i Twitter, hvor vi deler og kommunikerer, og disse stjålne dokumenter repræsenterer en brøkdel af det, vi normalt laver. Det er klart, at dokumenterne ikke er polerede og klar til at komme i spotlyset, og de afslører helt sikkert ikke nogen stor, hemmelig plan om at overtage verdensherredømmet," skriver Twitters medstifter Biz Stone på firmaets egen blog, og understreger, at ingen brugeroplysninger er blevet kompromitteret.

Adgang via mailkonto
En hacker, der har identificeret sig som "Hacker Croll," skaffede sig adgang til en administrativ Twitter-medarbejders private Gmail-konto, og derfra videre til Twitters Google-konto, hvor der var frit valg af oplysninger på alle hylder.

Dokumenterne, som hackeren fik adgang til, indeholder en række fortrolige oplysninger, som Twitter bestemt ikke havde tiltænkt offentligheden. Fra det lidt fjollede, et udkast til en reality tv-serie med Twitter som fundament, over korrespondance med jobsøgende, til det lettere pinlige faktum, at serverpasswordet hos firmaet var "password".

I den mere interessante ende, finder man en prognose for Twitters fremtidige økonomi, udfærdiget i februar 2009. Her afsløres det, at man dengang forudså en milliard brugere, 1,5 milliard dollars i omsætning, svarende til cirka otte milliarder danske kroner, og 5.200 ansatte i 2013.

Det lyder måske lidt naivt, når nu det er et velkendt faktum, at Twitter ikke har nogen som helst reel indtægtskilde, ud over de 55 millioner dollars, der er investeret i foretagendet.

Store planer i sigte
Men her er der mere konkrete nyheder at finde i de fortrolige dokumenter. Twitter forudså nemlig en indtægt på 400.000 dollars i tredje kvartal 2009 - dette kvartal - og fire millioner i fjerde kvartal. Det kunne altså tyde på, at der en ny forretningsmodel på vej fra virksomheden.

Samtidig hører det med til historien, at Twitter på daværende tidspunkt forventede 25 millioner brugere ved udgangen af 2009. Et tal som allerede er passeret i stor stil, eftersom 75 procent af Twitters brugere er kommet til i 2009.

Samtlige dokumenter, hele 310 af slagsen, har "Hacker Croll" sendt til det amerikanske it-medie TechCrunch, som efter tunge overvejelser har besluttet at offentliggøre udvalgte dokumenter over noget tid.

Næste afsnit i føljetonen skulle ifølge TechCrunch være svaret på, hvad det egentlig er, der skal skabe indtægt til Twitter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.