Nortel-opkøb kan koste danske jobs

Det kan betyde farvel til danske Nortel-ansatte, når unified communications-leverandøren Avaya efter planen overtager Nortels erhvervsdivision.

I går kom det frem, at den kriseramte canadiske netværksproducent Nortel sælger sin erhvervsdivision til unified communications-leverandøren Avaya, der blandt andet sælger løsninger til IP-telefoni.

Nu løfter Avayas nordiske direktør, Ole Mygind, lidt af sløret for, hvad det kommer til at betyde for Nortels danske ansatte, der kan forvente rationaliseringer.

Selvom han håber at kunne beholde størstedelen af de danske Nortel-ansatte, udsteder han nemlig ingen job-garantier.

Tung administration centraliseres
Rationalisering og centralisering er en naturlig del af et opkøb, mener han.

"Tanken er ikke, at vi skal gøre det af med medarbejderne, men selvfølgelig vil der være nogle rationaliserings-gevinster. I Avaya har vi skåret alt fedtet fra i landeorganisationerne, så vi sidder med en salgs- og serviceorganisation," siger han.

"Samme organisation vil vi dreje Nortel hen imod, så det er klart, at hvis der sidder en masse tung administration, så vil det blive centraliseret, det er der ingen tvivl om," siger Ole Mygind og fortsætter.

"Organisationen ude i landede skal klart have fokus på salg og på at hjælpe partnerne," siger han.

Så hvis der sidder nogle i Nortel, der ikke har fokus på det, så kommer de ikke med over i den nye konstellation?

"Nej. Der vil være en centralisering af de administrative processer, for ellers er vi ikke konkurrencedygtige," lyder det fra Ole Mygind.

Helhjertet partnerstrategi
Og netop hjælp til partnerkanalen står helt centralt i Avayas nye strategi, fortæller den nordiske boss.

Partnerne har ifølge direktøren for længe været forsømt, men med Nortel-opkøbet vil kanalstrategien nu blive forfulgt helhjertet, så partnerne står for alt salg.

"Der var tidligere en lidt mudret strategi ud mod markedet. Nogle gange prøvede vi at begynde på en kanalstrategi samtidig med en ret direkte tilgang til markedet. Den der mixede model gør, at kanalen i sidste ende ikke stoler på os 100 procent. Man må sige A eller B, og nu har vi så sagt, at vi vælger at arbejde tæt sammen med partnerkanalen," siger Ole Mygind.

Han forklarer, at Nortel-opkøbet netop skal gøre det muligt for Avaya at komme endnu bredere ud til kunderne via et større partner-netværk.

"Nortel har en god kanalmuskel, især i Danmark, som forstærker vores strategi ud til markedet, og vi får en større kundebase. Samtidig har de en række produkter, der måske rammer en smule bedre i midt-markedet i forhold til, hvad Avaya selv har," siger han.

"Vi har haft et par gode partnere, men jeg føler ikke, vi har bredt os så meget ud, som vi sagtens kunne, hvis vi var mere loyale over for vores partnere. Det er det her træk et udtryk for, at vi nu vil være," siger Ole Mygind, nordisk direktør for Avaya.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.