Adobe klar til at lukke kritisk sårbarhed

Efter hård kritik melder Adobe, at patches til kritiske sårbarheder i firmaets software er ved at være klar. Ifølge sikkerhedsfirma er 9 ud af 10 brugere i farezonen grundet sårbarhederne.

Adobe skulle have en patch klar til de sikkerhedshuller, som Flash Player 9 og 10 samt Reader og Acrobat 9.x indeholder.

Det er kritiske sårbarheder, der giver angribere mulighed for at tage kontrollen over en computer.

Patches klar torsdag og fredag
"Vi er igang med at udvikle et fix af problemet og forventer at have en opdatering klar for Flash Player v9 og v10 på Windows, Macintosh, og Linux 30. juli 2009 (datoen for Flash Player v9 og v10 for Solaris er stadig uafklaret). Vi forventer opdateringer for Adobe Reader and Acrobat v9.1.2 på Windows, Macintosh og UNIX den 31. july, 2009," lyder det på Adobes website.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Secunia havde 92 procent af de 900,000 brugere, som nyligt har anvendt Secuniaus Personal Software Inspector (PSI), installeret Flash Player 10 på deres pc'er, mens 31 procent har installeret Flash Player 9.

Sårbarhed kendt i lang tid
Softwarebug'en, der ligger til grund for sårbarheden, blev registreret i Adobe's bug tracking database i slutningen af 2008 - altså for næsten syv måneder siden.

Antivirus-leverandører har rapporteret om flere tusinde sites som udnytter sårbarheden i Adobes software.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.