Artikel top billede

Adobe klar til at lukke kritisk sårbarhed

Efter hård kritik melder Adobe, at patches til kritiske sårbarheder i firmaets software er ved at være klar. Ifølge sikkerhedsfirma er 9 ud af 10 brugere i farezonen grundet sårbarhederne.

Adobe skulle have en patch klar til de sikkerhedshuller, som Flash Player 9 og 10 samt Reader og Acrobat 9.x indeholder.

Det er kritiske sårbarheder, der giver angribere mulighed for at tage kontrollen over en computer.

Patches klar torsdag og fredag

"Vi er igang med at udvikle et fix af problemet og forventer at have en opdatering klar for Flash Player v9 og v10 på Windows, Macintosh, og Linux 30. juli 2009 (datoen for Flash Player v9 og v10 for Solaris er stadig uafklaret). Vi forventer opdateringer for Adobe Reader and Acrobat v9.1.2 på Windows, Macintosh og UNIX den 31. july, 2009," lyder det på Adobes website.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Secunia havde 92 procent af de 900,000 brugere, som nyligt har anvendt Secuniaus Personal Software Inspector (PSI), installeret Flash Player 10 på deres pc'er, mens 31 procent har installeret Flash Player 9.

Sårbarhed kendt i lang tid

Softwarebug'en, der ligger til grund for sårbarheden, blev registreret i Adobe's bug tracking database i slutningen af 2008 - altså for næsten syv måneder siden.

Antivirus-leverandører har rapporteret om flere tusinde sites som udnytter sårbarheden i Adobes software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere