I Norge har der tidligere været demonstration imod OOXML-standarden. I dag har konkurrencestyrelsen anbefalet både OOXML og ODF til det offentlige Danmark.

Konkurrencestyrelsen: ODF og OOXML er umodne

Konkurrencestyrelsen anbefaler, at politikerne vælger både ODF og OOXML som åbne standarder i det offentlige. ODF sikrer ikke interoperabilitet - mens OOXML vil give monopol til Microsoft.

Konkurrencestyrelsen kom i dag med sin undersøgelse af konkurrencesituationen på markedet for kontorsoftware - en undersøgelse, der skal ligge til grund for den beslutning, Christiansborg-politikerne træffer, om hvorvidt det offentlige Danmark skal bruge dokumentformatet ODF eller OOXML eller begge formater.

Undersøgelsen har stor betydning for de parter, som de seneste tre år ivrigt har argumenteret for de to forskellige standarder.

Konkurrencestyrelsens anbefaling er ganske klar. Brug både ODF og OOXML.

Grunden til den tvetydige anbefaling er, at konkurrencestyrelsen blandt andet vurderer, at det ikke umiddelbart vil påvirke konkurrencen, hvis der vælges en af de to standarder.

I stedet vurderer Konkurrencestyrelsen, at der kan være problemer forbundet med at lægge sig fast på bare en standard.

I forhold til OOXML vurderer styrelsen, at det i praksis vil udelukke alle andre udbydere end Microsoft, hvis man udelukkende vælger OOXML-standarden.

På den anden side vurderer styrelsen, at der ved et valg af ODF vil være problemer med interoperabiliteten på tværs af kontorpakkerne.

Umodne standarder
En tredje årsag til Konkurrencestyrelsens anbefaling er, at markedet er internationalt, og det offentlige danske indkøb ikke har den store indvirkning på markedets udvikling.

Agnete Gersing, der er direktør i Konkurrencestyrelsen, forklarer, at der er en risiko ved at lægge sig fast på en standard i dag.

"Det er tale om forholdsvis nye og umodne standarder, og det er svært at vurdere, hvilken retning markedet bevæger sig i, og der er en risiko for betydelige fejlinvesteringer," konstaterer Agnete Gersing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.