Artikel top billede

End2End-ansatte risikerer at blive overflødige

It-selskabet End2End, der er ejet af Mach, har fået besked på, at selskabets forretningsområde ændres og måske vil nye behov betyde fyringer eller 'tilbud' om at flytte.

Firmaet lukker ikke, men End2End i Aalborg går nye tider i møde.

Nye tider, der ifølge ejeren kan betyde, at nogle medarbejdere bliver overflødige, og at andre får besked på at flytte eller sige farvel.

Hidtil har End2End levet af at levere den infrastruktur, der forbinder indholdsleverandører og mobilselskabers mobilportaler, og derudover står End2End også for driften af mobilportaler for et flertal af sine kunder.

"Der er ikke tale om en lukning, men en ensretning af strategien for selskabet. Vi har fundet et andet forretningsområde, der ligger tættere på Mach, og det er afregning og clearing af applikationsydelser " siger Rasmus Holst, direktør for Mach, som overtog En2End i begyndelsen af 2006.

Allerede dengang var End2End en underskudforretning, og det er den stadig. I 2008 omsatte selskabet for godt 32 millioner kroner, underskuddet landede på 183 millioner kroner, mens egenkapitalen havnede på minus 316 millioner kroner.

End2End fortsætter i Aalborg

Direktør Rasmus Holst understreger, at "strategi-ensretningen" ikke umiddelbart får nogen betydning for medarbejderne, som der var 52 af i 2007 og 39 i 2008.

"Selvfølgelig overvejer vi hele tiden strategien, men som det ser ud nu, så fortsætter forretningsområdet End2End sin virksomhed i Aalborg," slår Rasmus Holst fast.

Han tilføjer, at End2End er rigtig god til at opsamle regningsdata og "allerede har lukket nogle af første kontrakter."

Danske Mach ApS er del af en større koncern, som "dækker 18 tidszoner fra Nuuk til Beringstrædet". Ifølge direktøren sidder Mach på to tredjedele af det internationale marked for interoperatørafregning vedrørende roamingmarkedet.

Et eksempel på en operatørafregning er, hvis man har været på ferie i Italien. Så kan End2Ends afregningsapplikation fastslå, hvor mange penge de italienske teleoperatører har til gode hos for eksempel TDC efter ferien, hvor mobiltelefonen er blevet brugt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11: Derfor bør du (måske) lade være med at opgradere lige nu
Microsoft er om få uger klar med Windows 11. Men meget taler for, at du lader helt være med at opgradere din nuværende Windows 10-maskine, konkluderer Computerworlds amerikanske søstermedie.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.