BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Microsoft og Nokia indgår smartphone-alliance

Nokia vil sammen med Microsoft gøre det nemt at køre Office-pakken på selskabets smartphones til forretningslivet. Den strategiske alliance er sat i søen efter vigende markedsandele.

Verdens største mobilproducent går sammen med klodens mægtigste kontorpakke-producent for at vippe konkurrenterne på smartphone-markedet af pinden.

Firmanavnene er Nokia, som har indgået en aftale med Microsoft om at sidstnævnte leverer sin Office Mobile-suite til Nokias E-serie smartphones.

Formålet er at banke producenter som canadiske Research in Motion (RIM) med selskabets Blackberry endnu længere ned i fødekæden, når forretningsfolk skal ud og spendere penge på en ny, smart telefon.

Aftalen mellem de to teknologi-giganter betyder, at Nokia kan suge på Microsofts popularitet på det nordamerikanske marked, hvor Nokia nærmest er en by i Rusland.

For Microsoft vedkommende betyder aftalen, at selskabet kan bygge endnu stærkere broer mellem sin desktop- og mobilsoftware.

Det skriver Financial Times.

Pres fra konkurrenter
Selv om Nokia ifølge analysehuset Gartner sidder på godt 50 procent af verdensmarkedet for smartphones, taber den finske mobilgigant markedsandele og bliver åndet i nakken af HTC og især RIM, der begge har haft vækst på over 100 procent mellem 2007 og 2008.

"Aftalen handler om at skabe en solid udfordring for RIM mere end nogen andre," lød det bramfrit fra Nokias vicepræsident Kai Öistämö ved indgåelsen af aftalen mellem Nokia og Microsoft.

Selv om Microsoft har sin egen mobilplatform i form af Windows Mobile, der er en direkte konkurrent til Nokias Symbian-platform, har de to selskaber tidligere arbejdet sammen. Det skete blandt andet sidste år, hvor det blev nemmere for Nokia-kunderne at komme på e-mailen, hvis den kørte på Microsofts Exchange-servere.

Gartner-analytiker Carolina Milanesi forklarer over for Financial Times, at når Microsoft lader sin Mobile Office-pakke køre på Nokias platform, kunne noget tyde på, at der var problemer for Microsofts mobil-platform.

Microsofts Windows Mobile har da også i det seneste år tabt markedsandele og er gået fra en andel på 12 procent til ni procent på et år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.