Selv om Morten Messerschmidt skal til Bruxelles, vil han følge udviklingen af åbne standarder: "Jeg står i meget tæt forbindelse med både ministeren og vores it-ordfører på Christiansborg - og de øvrige it-ordførere," siger han selv.

DF angriber Konkurrencestyrelsens anbefaling

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti kan ikke forstå Konkurrencestyrelsens anbefaling af to dokumentstandarder. Han vil tage dokumentstriden med til Europa-Parlamentet.

Den nyvalgte Europa-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som træder ud af Folketinget til fordel for Europa-Parlamentet, har trods sit nye job og en tur i sommerens medierutsjebane ikke glemt sin interesse i striden om de åbne dokumentstandarder.

Derfor var han også på tilhørerpladserne, da Konkurrencestyrelsen onsdag fremlagde sin anbefaling af at køre videre med begge dokumentstandarder.

Og Morten Messerschmidt er langt fra imponeret over anbefalingen.

"Jeg synes ikke, at der er nogen sammenhæng mellem Konkurrencestyrelsens analyse og de anbefalinger, man kommer med," siger Morten Messerschmidt.

Han forklarer, at undersøgelsen i hans optik viser mange problemer i forhold til OOXML:

"Det virker mærkeligt, at man under behandlingen af ODF og OOXML siger, at der særligt ved OOXML mangler interoperabilitet, der er tekniske bindinger og der er jurdiske bindinger - og derfor anbefaler man OOXML."

Morten Messerschmidt vil nu se nærmere på grundlaget for Konkurrencestyrelsens anbefaling.

"Jeg kan ikke se, hvordan man kommer frem til den konklusion, og det glæder jeg mig til at grave ned i for at finde en forklaring," siger han og tilføjer, at selve forarbejdet i undersøgelsen ser tilfredsstillende ud.

"I sidste ende er det en politisk beslutning, og jeg synes, Konkurrencestyrelsen har lavet et gedigent stykke arbejde - jeg kan bare ikke følge mellemregningerne," siger han.

Med til parlamentet
Morten Messerschmidt vil tage dokumentstriden med sig til sin nye arbejdsplads i Europa-Parlamentet.

"Set fra en EU-vinkel er konkurrencespørgsmålet særdeles relevant - Microsoft er jo nærmest storleverandør af sager til EF-Domstolen, når det gælder konkurrencesager," konstaterer han.

Morten Messerschmidt kommer ikke at følge sagen til dørs i Folketinget, men han vil være med på sidelinjen. Han forklarer, at fair konkurrence er et spørgsmål, som også behandles i udvalget vedrørende indre marked i Europa-Parlamentet, hvor han sidder.

"Jeg vil tage rapporten og også ekspertgruppens analyser med til det udvalg," siger Morten Messerschmidt.

Og selv om Morten Messerschmidt nu skal arbejde fra Bruxelles, så vil han følge udviklingen af åbne standarder tæt.

"Jeg vil have et stærkt samspil mellem Europa-Parlamentet og it-ordførerne i Folketinget. Jeg står i meget tæt forbindelse med både ministeren og vores it-ordfører på Christiansborg og de øvrige it-ordførere," siger Morten Messerschmidt.

Han tror på, at det samspil kan være med til at skabe et godt resultat. På den måde mener han også, at det er muligt at tilbagevise Konkurrencestyrelsens forbehold om, at Danmark er for lille et marked til at have indflydelse på, hvilke dokumentstandarder, der vinder.

"Hvis man har EU som aktør, så flytter det mere," siger Morten Messerschmidt og tilføjer, at han ikke mener, at Konkurrencestyrelsen har ret i betragtningerne om Danmarks rolle.

"Det er et mærkeligt argument, at Danmark er for lille til at spille ind. Det samme kan siges om alle andre typer internationale aktioner, vi er med i - lige fra vores medlemskab af FN til vores deltagelse i Afghanistan. I politik tæller det gode argument, og vi har kun gode argumenter for at sikre fri konkurrence," siger Morten Messerschmidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.