Artikel top billede

Selv om Morten Messerschmidt skal til Bruxelles, vil han følge udviklingen af åbne standarder: "Jeg står i meget tæt forbindelse med både ministeren og vores it-ordfører på Christiansborg - og de øvrige it-ordførere," siger han selv.

DF angriber Konkurrencestyrelsens anbefaling

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti kan ikke forstå Konkurrencestyrelsens anbefaling af to dokumentstandarder. Han vil tage dokumentstriden med til Europa-Parlamentet.

Den nyvalgte Europa-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som træder ud af Folketinget til fordel for Europa-Parlamentet, har trods sit nye job og en tur i sommerens medierutsjebane ikke glemt sin interesse i striden om de åbne dokumentstandarder.

Derfor var han også på tilhørerpladserne, da Konkurrencestyrelsen onsdag fremlagde sin anbefaling af at køre videre med begge dokumentstandarder.

Og Morten Messerschmidt er langt fra imponeret over anbefalingen.

"Jeg synes ikke, at der er nogen sammenhæng mellem Konkurrencestyrelsens analyse og de anbefalinger, man kommer med," siger Morten Messerschmidt.

Han forklarer, at undersøgelsen i hans optik viser mange problemer i forhold til OOXML:

"Det virker mærkeligt, at man under behandlingen af ODF og OOXML siger, at der særligt ved OOXML mangler interoperabilitet, der er tekniske bindinger og der er jurdiske bindinger - og derfor anbefaler man OOXML."

Morten Messerschmidt vil nu se nærmere på grundlaget for Konkurrencestyrelsens anbefaling.

"Jeg kan ikke se, hvordan man kommer frem til den konklusion, og det glæder jeg mig til at grave ned i for at finde en forklaring," siger han og tilføjer, at selve forarbejdet i undersøgelsen ser tilfredsstillende ud.

"I sidste ende er det en politisk beslutning, og jeg synes, Konkurrencestyrelsen har lavet et gedigent stykke arbejde - jeg kan bare ikke følge mellemregningerne," siger han.

Med til parlamentet

Morten Messerschmidt vil tage dokumentstriden med sig til sin nye arbejdsplads i Europa-Parlamentet.

"Set fra en EU-vinkel er konkurrencespørgsmålet særdeles relevant - Microsoft er jo nærmest storleverandør af sager til EF-Domstolen, når det gælder konkurrencesager," konstaterer han.

Morten Messerschmidt kommer ikke at følge sagen til dørs i Folketinget, men han vil være med på sidelinjen. Han forklarer, at fair konkurrence er et spørgsmål, som også behandles i udvalget vedrørende indre marked i Europa-Parlamentet, hvor han sidder.

"Jeg vil tage rapporten og også ekspertgruppens analyser med til det udvalg," siger Morten Messerschmidt.

Og selv om Morten Messerschmidt nu skal arbejde fra Bruxelles, så vil han følge udviklingen af åbne standarder tæt.

"Jeg vil have et stærkt samspil mellem Europa-Parlamentet og it-ordførerne i Folketinget. Jeg står i meget tæt forbindelse med både ministeren og vores it-ordfører på Christiansborg og de øvrige it-ordførere," siger Morten Messerschmidt.

Han tror på, at det samspil kan være med til at skabe et godt resultat. På den måde mener han også, at det er muligt at tilbagevise Konkurrencestyrelsens forbehold om, at Danmark er for lille et marked til at have indflydelse på, hvilke dokumentstandarder, der vinder.

"Hvis man har EU som aktør, så flytter det mere," siger Morten Messerschmidt og tilføjer, at han ikke mener, at Konkurrencestyrelsen har ret i betragtningerne om Danmarks rolle.

"Det er et mærkeligt argument, at Danmark er for lille til at spille ind. Det samme kan siges om alle andre typer internationale aktioner, vi er med i - lige fra vores medlemskab af FN til vores deltagelse i Afghanistan. I politik tæller det gode argument, og vi har kun gode argumenter for at sikre fri konkurrence," siger Morten Messerschmidt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere