Selv om Morten Messerschmidt skal til Bruxelles, vil han følge udviklingen af åbne standarder: "Jeg står i meget tæt forbindelse med både ministeren og vores it-ordfører på Christiansborg - og de øvrige it-ordførere," siger han selv.

DF angriber Konkurrencestyrelsens anbefaling

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti kan ikke forstå Konkurrencestyrelsens anbefaling af to dokumentstandarder. Han vil tage dokumentstriden med til Europa-Parlamentet.

Den nyvalgte Europa-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som træder ud af Folketinget til fordel for Europa-Parlamentet, har trods sit nye job og en tur i sommerens medierutsjebane ikke glemt sin interesse i striden om de åbne dokumentstandarder.

Derfor var han også på tilhørerpladserne, da Konkurrencestyrelsen onsdag fremlagde sin anbefaling af at køre videre med begge dokumentstandarder.

Og Morten Messerschmidt er langt fra imponeret over anbefalingen.

"Jeg synes ikke, at der er nogen sammenhæng mellem Konkurrencestyrelsens analyse og de anbefalinger, man kommer med," siger Morten Messerschmidt.

Han forklarer, at undersøgelsen i hans optik viser mange problemer i forhold til OOXML:

"Det virker mærkeligt, at man under behandlingen af ODF og OOXML siger, at der særligt ved OOXML mangler interoperabilitet, der er tekniske bindinger og der er jurdiske bindinger - og derfor anbefaler man OOXML."

Morten Messerschmidt vil nu se nærmere på grundlaget for Konkurrencestyrelsens anbefaling.

"Jeg kan ikke se, hvordan man kommer frem til den konklusion, og det glæder jeg mig til at grave ned i for at finde en forklaring," siger han og tilføjer, at selve forarbejdet i undersøgelsen ser tilfredsstillende ud.

"I sidste ende er det en politisk beslutning, og jeg synes, Konkurrencestyrelsen har lavet et gedigent stykke arbejde - jeg kan bare ikke følge mellemregningerne," siger han.

Med til parlamentet
Morten Messerschmidt vil tage dokumentstriden med sig til sin nye arbejdsplads i Europa-Parlamentet.

"Set fra en EU-vinkel er konkurrencespørgsmålet særdeles relevant - Microsoft er jo nærmest storleverandør af sager til EF-Domstolen, når det gælder konkurrencesager," konstaterer han.

Morten Messerschmidt kommer ikke at følge sagen til dørs i Folketinget, men han vil være med på sidelinjen. Han forklarer, at fair konkurrence er et spørgsmål, som også behandles i udvalget vedrørende indre marked i Europa-Parlamentet, hvor han sidder.

"Jeg vil tage rapporten og også ekspertgruppens analyser med til det udvalg," siger Morten Messerschmidt.

Og selv om Morten Messerschmidt nu skal arbejde fra Bruxelles, så vil han følge udviklingen af åbne standarder tæt.

"Jeg vil have et stærkt samspil mellem Europa-Parlamentet og it-ordførerne i Folketinget. Jeg står i meget tæt forbindelse med både ministeren og vores it-ordfører på Christiansborg og de øvrige it-ordførere," siger Morten Messerschmidt.

Han tror på, at det samspil kan være med til at skabe et godt resultat. På den måde mener han også, at det er muligt at tilbagevise Konkurrencestyrelsens forbehold om, at Danmark er for lille et marked til at have indflydelse på, hvilke dokumentstandarder, der vinder.

"Hvis man har EU som aktør, så flytter det mere," siger Morten Messerschmidt og tilføjer, at han ikke mener, at Konkurrencestyrelsen har ret i betragtningerne om Danmarks rolle.

"Det er et mærkeligt argument, at Danmark er for lille til at spille ind. Det samme kan siges om alle andre typer internationale aktioner, vi er med i - lige fra vores medlemskab af FN til vores deltagelse i Afghanistan. I politik tæller det gode argument, og vi har kun gode argumenter for at sikre fri konkurrence," siger Morten Messerschmidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.