S tilfreds med anbefaling i formatstrid

Socialdemokraterne vil se tiden an, mens Enhedslisten melder ud, at de vil arbejde for at bryde Microsofts monopol på offentlige dokumenter.

Konkurrencestyrelsen har fremlagt sin rapport, hvor konklusionen var en anbefaling af både ODF og OOXML. Siden har Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti udtalt sig kritisk om rapportens indhold.

Hos Socialdemokratiet er man grundlæggende tilfreds med Konkurrencestyrelsens anbefalinger.

It-ordfører Ole Hækkerup mener dog ikke, at der allerede nu kan sættes punktum i debatten.

"Det er jo et område i stadig udvikling, og at pege på et bestemt format vil svare til at skyde på et mål, der bevæger sig. Og som politikere på Christiansborg skal vi ikke sidde og træffe tekniske beslutninger, som vi ikke har forstand på," siger Ole Hækkerup.

Han tilføjer, at Socialdemokratiet vil gøre, hvad de kan for at sikre en så fri konkurrence som muligt. Han følger fortsat med i den offentlige debat om de to standarder og er meget interesseret i at høre argumenter for og imod.

Enhedslisten vil opløse monopol
Enhedslistens Per Clausen vil til gengæld gerne melde sig ind i koret af it-ordførere med en holdning til de to dokumentformater.

"Vi vil opløse Microsofts monopol og vil derfor arbejde for, at det offentlige skal bruge den åbne standard ODF," udtaler Per Clausen.

Han mener, at det er paradoksalt, at Konkurrencestyrelsen på den ene side peger på, at Microsofts reelle monopol på kontorpakker er et problem, men at Konkurrencestyrelsen alligevel ikke anbefaler de skridt, der kunne opløse dette monopol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.