S tilfreds med anbefaling i formatstrid

Socialdemokraterne vil se tiden an, mens Enhedslisten melder ud, at de vil arbejde for at bryde Microsofts monopol på offentlige dokumenter.

Konkurrencestyrelsen har fremlagt sin rapport, hvor konklusionen var en anbefaling af både ODF og OOXML. Siden har Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti udtalt sig kritisk om rapportens indhold.

Hos Socialdemokratiet er man grundlæggende tilfreds med Konkurrencestyrelsens anbefalinger.

It-ordfører Ole Hækkerup mener dog ikke, at der allerede nu kan sættes punktum i debatten.

"Det er jo et område i stadig udvikling, og at pege på et bestemt format vil svare til at skyde på et mål, der bevæger sig. Og som politikere på Christiansborg skal vi ikke sidde og træffe tekniske beslutninger, som vi ikke har forstand på," siger Ole Hækkerup.

Han tilføjer, at Socialdemokratiet vil gøre, hvad de kan for at sikre en så fri konkurrence som muligt. Han følger fortsat med i den offentlige debat om de to standarder og er meget interesseret i at høre argumenter for og imod.

Enhedslisten vil opløse monopol
Enhedslistens Per Clausen vil til gengæld gerne melde sig ind i koret af it-ordførere med en holdning til de to dokumentformater.

"Vi vil opløse Microsofts monopol og vil derfor arbejde for, at det offentlige skal bruge den åbne standard ODF," udtaler Per Clausen.

Han mener, at det er paradoksalt, at Konkurrencestyrelsen på den ene side peger på, at Microsofts reelle monopol på kontorpakker er et problem, men at Konkurrencestyrelsen alligevel ikke anbefaler de skridt, der kunne opløse dette monopol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.