Artikel top billede

Tre mænd anklaget for USA's største datatyveri

Tre mænd kan hver risikere 35 år bag tremmer for digitalt tyveri af mere end 130 millioner kredit- og betalingskort.

En amerikaner og to russiske statsborgere er blevet anklaget for det største datatyveri i den amerikanske historie.

De tre herrer har angivelig stjålet informationer om ikke mindre end 130 millioner kredit- og betalingskort.

Amerikaneren, der bærer navnet Albert Gonzalez, er allerede i politiets varetægt. Han er nemlig en gammel bekendt af de amerikanske myndigheder.

Gonzalez er allerede varetægtsfængslet for en lignende forseelse, hvor otte store detailkæder er blevet lænset for oplysningerne om 40 millioner kreditkort. De to russere er formentlig stadig på fri fod. Det skriver V3.co.uk.

For at få fingrene i de mange kontoinformationer har trioen anvendt SQL injection fra proxy-servere i lande som USA, Letland og Holland til at angribe en række e-handelssider.

På trods af ihærdige forsøg på at slette sporene igen blev snyderiet opdaget af de amerikanske myndigheder i januar, hvilket nu har ført til en anklage mod de tre.

De stjålne oplysninger stammer blandt andet fra 7-Eleven, supermarkedskæden Hannaford Brothers og Heartland Payment Systems.

Hvis de tre anklagede findes skyldige, kan de hver risikere op til 35 års fængsel samt en solid bøde.

PBS' danske pressetalsmand Chresten V. Heide-Anderson vurderer overfor politiken.dk, at sagen ingen betydning får for danske kortholdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere