Japanerne stopper med at blogge og twitte

Når den politiske valgkamp begynder i Japan, bliver der stille i blogosfæren og på Twitter.

Computerworld News Service: Mandag stoppede 1.370 japanere med at blogge og twitte. Det er der måske ikke noget usædvanligt ved. Hver dag er der trods alt hundreder, der opgiver deres bestræbelser med de sociale medier på nettet. Men for disse japanere blokeres deres online-aktiviteter af loven.

Nej, de har skam ikke gjort noget galt. Men de er alle kandidater i Japans kommende nationale valg, og med startskuddet til det officielle 12-dages vindue for politisk valgkamp er online-kommunikation nu forbudt område.

Det er konsekvensen af en 59 år gammel valglov, der ikke har kunnet holde trit med tiden. I en æra hvor politikerne i stigende grad vender sig til internettet for at interagere med potentielle vælgere og mobilisere en base af støtter - hvilket blev levende demonstreret af den amerikanske præsident Barack Obama i hans valgkamp - er de japanske politikere begrænsede til talerstolen, informationsfoldere og plakater, som også er lovregulerede.

"I dag begynder valgkampen. Jeg er nødt til at stoppe med Twitter i dag, selvom jeg synes, det er urimeligt," skriver Seiji Ohsaka, som er politiker fra den nordlige ø Hokkaido, til sine 6.361 followers på Twitter.

Den japanske valglov for offentligt embede forbyder ikke specifikt brug af internettet, men den lægger restriktioner for brugen af litteratur og billeder i valgkamp, og det er blevet fortolket til at inkludere internettet.

Skal sikre lige muligheder
Resultatet er, at under valgkampagner i Japan er æteren ikke fyldt med politiske reklamespots, og gaderne er ikke plastret til af valgplakater. Der bliver derimod opsat valgplakattavler i byerne med plads til en 83 centimeter høj og 58 centimeter bred plakat fra hver kandidat, som kun har lov til at distribuere et begrænset antal plakater. Også informationsfoldere skal tælles og nummereres.

Kandidaterne får hver tildelt en kort tv-sendetid som regel tidlig eller sen aften, hvor der kun er få seere. Resten af tiden går med at drive valgkamp i nærmiljøet, på gaden og holde taler uden for togstationerne.

Det er ifølge lovens fortalere alt sammen designet til at forhindre kandidaten med de dybeste lommer fra at dominere valgkampen.

Men loven har et stigende antal kritikere, som ikke kun er twittende politikere. Valgdeltagelsen er lav blandt de unge, og nogle tror, at det er fordi, den gammeldags form for valgkamp ikke klarer at motivere en befolkning, der er omsluttet af digitale medier fra fødslen.

"Det er afgørende, at internettet bliver gjort tilgængeligt til brug i valgkampagner så hurtigt som muligt," skrev Japans andenstørste avis i en leder for nyligt.

Men valget 30. august kan også vise sig at blive sidste gang loven holder stand.

Hvis meningsmålingerne siger noget reelt, står det regerende Liberal Democratic Party på kanten af et historisk valgnederlag. Efter over 50 år i regeringen kun afbrudt en enkelt gang i nogle få måneder ser de japanske vælgere ud til at vrage partiet og overdrage kontrollen over det magtfulde underhus til det opponerende Democratic Party of Japan.

Dette oppositionsparti kontrollerer allerede overhuset og har planer om hurtige ændringer, hvis det skulle vinde valget.

Blandt disse finder man sandsynligvis valgloven.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.