Venstre: To åbne standarder er den bedste løsning

Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, holder fast i to dokumentstandarder og håber ikke, det bliver nødvendigt at vælge side i format-striden.

Striden om den (eller de) kommende dokumentstandard i det offentlige nåede i sidste uge nye højder, da Konkurrencestyrelsen i en rapport konkluderede, at den bedste løsning er at benytte både OOXML og ODF.

En anbefaling, der ligger i tråd med den politik, som regeringen med videnskabsminister Helge Sander i spidsen har været tilhænger af.

Det fremgår da også af en pressemeddelelse fra Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, at partiet er godt tilfreds med de konklusioner, der optræder i Konkurrencestyrelsens rapport.

Har ikke ændret mening
Tidligere har Michael Aastrup Jensen fra Venstre ellers udtalt, at han ikke støtter to dokumentformater, hvis ikke interoperabiliteten er tilstrækkelig god. Det er den ikke på nuværende tidspunkt ifølge Konkurrencestyrelsens rapport.

Alligevel mener han ikke, at han har skiftet mening, når han nu, på baggrund af styrelsens rapport, skriver, at Venstre har valgt den rette strategi for it-standarder i det offentlige.

"Jeg har ikke skiftet mening, for som Konkurrencestyrelsen også skriver, så er der jo en form for interoperabilitet, som man forventer bliver større på længere sigt," siger Michael Aastrup Jensen til Computerworld.

Han forventer, at markedet vil følge med.

"Jeg har en klar forventning om, at hvis flere og flere lande lægger sig fast på to formater, så vil der også blive et markant større behov for interoperabilitet, og derfor vil markedet selvfølgelig også følge med det behov."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.