Venstre: To åbne standarder er den bedste løsning

Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, holder fast i to dokumentstandarder og håber ikke, det bliver nødvendigt at vælge side i format-striden.

Striden om den (eller de) kommende dokumentstandard i det offentlige nåede i sidste uge nye højder, da Konkurrencestyrelsen i en rapport konkluderede, at den bedste løsning er at benytte både OOXML og ODF.

En anbefaling, der ligger i tråd med den politik, som regeringen med videnskabsminister Helge Sander i spidsen har været tilhænger af.

Det fremgår da også af en pressemeddelelse fra Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, at partiet er godt tilfreds med de konklusioner, der optræder i Konkurrencestyrelsens rapport.

Har ikke ændret mening
Tidligere har Michael Aastrup Jensen fra Venstre ellers udtalt, at han ikke støtter to dokumentformater, hvis ikke interoperabiliteten er tilstrækkelig god. Det er den ikke på nuværende tidspunkt ifølge Konkurrencestyrelsens rapport.

Alligevel mener han ikke, at han har skiftet mening, når han nu, på baggrund af styrelsens rapport, skriver, at Venstre har valgt den rette strategi for it-standarder i det offentlige.

"Jeg har ikke skiftet mening, for som Konkurrencestyrelsen også skriver, så er der jo en form for interoperabilitet, som man forventer bliver større på længere sigt," siger Michael Aastrup Jensen til Computerworld.

Han forventer, at markedet vil følge med.

"Jeg har en klar forventning om, at hvis flere og flere lande lægger sig fast på to formater, så vil der også blive et markant større behov for interoperabilitet, og derfor vil markedet selvfølgelig også følge med det behov."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.