BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

"Det her er den næstsidste kapitaltilførsel. Måske er Vækstfonden med næste gang," siger Christian Nejstgaard, bestyrelsesformand i Forward, der netop har fået et antal millioner i risikovillig kapital.

Venture-millioner til dansk søgefirma

Forward, der begår sig inden for Enterprise Search, sætter fart på udviklingen med et antal venture-millioner. Bestyrelsesformanden køber selv en god bid af firmaet.

Søgeselskabet Forward får tilført et encifret antal millioner kroner i risikovillig kapital fra to teknologi- og forretningsudviklingsselskaber.

Formålet er, ikke overraskende, at sætte mere skub i udviklingen af Enterprise Search produktplatformen Forward Search og salget af den.

"Jeg tror, du skal forvente en tidobling af både vores omsætning og vores aktiviteter inden for de næste 18 måneder. Satsningen bliver dels på salgsapparatet, dels på teknologiforbedring af produktet," fortæller bestyrelsesformand i selskabet Christian Nejstgaard, der har arbejdet både herhjemme og udenlands for HP, IBM, SAS Institute og StorageTek.

Nejstgaard tror selv så meget på Forward, at han gennem sit og hustruens investeringsselskab Svaneholm Investment Corp. har købt 12,5 procent af det lille firma.

Og den anden investor
Forward Search indeholder et analyseværktøj, der giver mulighed at følge søgerens adfærd, således at indholdet kan tilpasses dennes adfærd. Ligeledes kan brugeren tilbydes alternative søgninger, der giver mere eksakte søgeresultater, baseret på lingvistiske funktioner.

Teknologisk er Forward Search baseret på WebServices (SOAP) og Microsofts .Net-teknologi.

Virksomheden ledes til daglig af administrerende direktør Henrik Bach og teknologichef Thomas Jensen, der stiftede Forward i 2004.

Den anden investor - en såkaldt business angel - hedder Forty2, og også den er aktivt involveret i selskabet.

"Forty2 er en gruppe af ingeniører, som deltager med ressourcer i form af softwareudvikling og samtidig er med både i bestyrelsen og i vores CAP (Change Advisory Board, red.) så det er meget fordelagtigt at have Forty2 med om bord," siger Christian Nejstgaard.

Firmaets mand
Forty2's mand i bestyrelsen er firmaets administrerende direktør Thomas Tronier.

Forward samarbejder med en lang række nationale og internationale salgspartnere og har desuden teknologipartnerskab med CMS- og Internet Portal-leverandører som EPiServer og Sitecore.

Blandt kunderne i Norden og Benelux er: Ankestyrelsen, Brüel & Kjær, CERA - KBC Bank Group (Belgien), EFTA - The European Free Trade Association (Belgien), Fleet Street Publications Ltd. (England), Forskningscenter Risø, Grønlands Selvstyre, LO, Slots- og Ejendomsstyrelsen, Vækstfonden og Widex A/S.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.