Open Source-formand afviser Microsoft-kritik

Formanden for Open Source Leverandørerne i OSL afviser Microsofts kritik af foreningens ODF-test.

Microsoft skyder ved siden af og er kun ude på at skabe usikkerhed om ODF, lyder det fra formand for Open Source Leverandørerne, Morten Kjærsgaard,

Morten Kjærsgaard offentliggjorde torsdag en test, som viser, at der er fuld interoperabilitet mellem fem kontorpakker, der bygger på ODF. En konklusion som står i kontrast til en ny analyse fra Konkurrencestyrelsen, der blev offentliggjort for to uger siden.

Efterfølgende har Microsoft kritiseret testen for at være meningsløs, da Microsoft mener, at alle de testede kontorpakker bygger på samme fundament - nemlig Open Office.

Den kritik afviser Morten Kjærsgaard.

"Vi har lavet en test af de kontorpakker, som Konkurrencestyrelsen behandler i sin analyse," siger Morten Kjærsgaard, der mener, at Microsofts kritik skyder ved siden af selv om kontorpakkerne i testen har træk til fælles.

"De er i familie med hinanden, men der har været knopskydning i forskellig retning, og til trods for det har de sørget for 100 procent interoperabilitet," siger Morten Kjærsgaard og forklarer, at kontorpakkerne er valgt ud fra, hvilke kontorpakker, der bruges i Danmark.

"Vi har taget dem, der kører på Windows og Mac, og de afspejler 99,9 procent af kontorpakkerne. Vi har ikke taget K Office eller en eller anden kontorpakke, som man bruger i Kina med," lyder det fra Morten Kjærsgaard.

Han fastholder samtidig kritikken af Konkurrencestyrelsen.

"Jeg synes, at Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen har et problem med Devoteam.
I vores høringssvar har vi gjort opmærksom på, at der er tale om påstande fra Devoteam," siger han og tilføjer, at den nye test tilbageviser de påstande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.