Open Source-formand afviser Microsoft-kritik

Formanden for Open Source Leverandørerne i OSL afviser Microsofts kritik af foreningens ODF-test.

Microsoft skyder ved siden af og er kun ude på at skabe usikkerhed om ODF, lyder det fra formand for Open Source Leverandørerne, Morten Kjærsgaard,

Morten Kjærsgaard offentliggjorde torsdag en test, som viser, at der er fuld interoperabilitet mellem fem kontorpakker, der bygger på ODF. En konklusion som står i kontrast til en ny analyse fra Konkurrencestyrelsen, der blev offentliggjort for to uger siden.

Efterfølgende har Microsoft kritiseret testen for at være meningsløs, da Microsoft mener, at alle de testede kontorpakker bygger på samme fundament - nemlig Open Office.

Den kritik afviser Morten Kjærsgaard.

"Vi har lavet en test af de kontorpakker, som Konkurrencestyrelsen behandler i sin analyse," siger Morten Kjærsgaard, der mener, at Microsofts kritik skyder ved siden af selv om kontorpakkerne i testen har træk til fælles.

"De er i familie med hinanden, men der har været knopskydning i forskellig retning, og til trods for det har de sørget for 100 procent interoperabilitet," siger Morten Kjærsgaard og forklarer, at kontorpakkerne er valgt ud fra, hvilke kontorpakker, der bruges i Danmark.

"Vi har taget dem, der kører på Windows og Mac, og de afspejler 99,9 procent af kontorpakkerne. Vi har ikke taget K Office eller en eller anden kontorpakke, som man bruger i Kina med," lyder det fra Morten Kjærsgaard.

Han fastholder samtidig kritikken af Konkurrencestyrelsen.

"Jeg synes, at Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen har et problem med Devoteam.
I vores høringssvar har vi gjort opmærksom på, at der er tale om påstande fra Devoteam," siger han og tilføjer, at den nye test tilbageviser de påstande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.