Devoteam har tillid til de kilder, der ligger til grund for at sige, at der er íkke er fuld interoperabilitet mellem forskellige ODF-baserede kontorpakker. Foto: Torben Klint

Devoteam fastholder ODF-konklusion

Devoteam fastholder ODF-konklusioner, selvom virksomhedens analyser til åben standard-rapport kritiseres voldsomt af Open Source Leverandørerne.

Der er problemer med interoperabiliteten mellem forskellige ODF-baserede kontorpakker, lyder det fra Devoteam Consulting.

Firmaet er blevet mål for hård kritik fra Open Source Leverandørerne, der mener, at Konkurrencestyrelsens analyse af markedet for kontorpakker og de åbne standarder ODF og OOXML bygger på et fejlagtigt grundlag. Et grundlag udarbejdet af Devoteam.

Devoteam fastholder konklusionen.

"Vi synes, at de kilder, vi har brugt, er så stærke, at vi holder fast i dem - vi ser ikke nogen grund til at ændre i konklusionen," siger Allan Jensen, partner og presseansvarlig i Devoteam.

Han forklarer, at undersøgelsen af ODF's interoperabilitet er foretaget som aftalt med Konkurrencestyrelsen, og det er også en af grundene til, at Devoteam ikke selv har testet interoperabiliteten mellem de forskellige kontorpakker, men bygger konklusionen på eksterne kilder.

"Vi har aftalt med Konkurrencestyrelsen, hvordan det skulle løses," siger han.

Mangel på undersøgelser
I selve undersøgelsen skriver Devoteam, at der ikke findes nogen større systematiske undersøgelser af ODF-interoperabilitet.

"Det er altid rart med noget mere information. Det ville være rart, hvis der var en systematisk undersøgelse," siger Allan Jensen og tilføjer, at det er en afvejning, hvor mange kræfter man skal bruge på at undersøge de enkelte delelementer.

Devoteam vil nu studere Open Source Leverandørernes kritik.

"Med hensyn til kritikken, så vil vi se på den sammen med Konkurrencestyrelsen," siger Allan Jensen, som ikke har yderligere kommentarer til, hvad Devoteam vil gøre.

"De stærke ord må stå for deres regning," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.