Devoteam har tillid til de kilder, der ligger til grund for at sige, at der er íkke er fuld interoperabilitet mellem forskellige ODF-baserede kontorpakker. Foto: Torben Klint

Devoteam fastholder ODF-konklusion

Devoteam fastholder ODF-konklusioner, selvom virksomhedens analyser til åben standard-rapport kritiseres voldsomt af Open Source Leverandørerne.

Der er problemer med interoperabiliteten mellem forskellige ODF-baserede kontorpakker, lyder det fra Devoteam Consulting.

Firmaet er blevet mål for hård kritik fra Open Source Leverandørerne, der mener, at Konkurrencestyrelsens analyse af markedet for kontorpakker og de åbne standarder ODF og OOXML bygger på et fejlagtigt grundlag. Et grundlag udarbejdet af Devoteam.

Devoteam fastholder konklusionen.

"Vi synes, at de kilder, vi har brugt, er så stærke, at vi holder fast i dem - vi ser ikke nogen grund til at ændre i konklusionen," siger Allan Jensen, partner og presseansvarlig i Devoteam.

Han forklarer, at undersøgelsen af ODF's interoperabilitet er foretaget som aftalt med Konkurrencestyrelsen, og det er også en af grundene til, at Devoteam ikke selv har testet interoperabiliteten mellem de forskellige kontorpakker, men bygger konklusionen på eksterne kilder.

"Vi har aftalt med Konkurrencestyrelsen, hvordan det skulle løses," siger han.

Mangel på undersøgelser
I selve undersøgelsen skriver Devoteam, at der ikke findes nogen større systematiske undersøgelser af ODF-interoperabilitet.

"Det er altid rart med noget mere information. Det ville være rart, hvis der var en systematisk undersøgelse," siger Allan Jensen og tilføjer, at det er en afvejning, hvor mange kræfter man skal bruge på at undersøge de enkelte delelementer.

Devoteam vil nu studere Open Source Leverandørernes kritik.

"Med hensyn til kritikken, så vil vi se på den sammen med Konkurrencestyrelsen," siger Allan Jensen, som ikke har yderligere kommentarer til, hvad Devoteam vil gøre.

"De stærke ord må stå for deres regning," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.