"Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Zepto-stifter Lasse Frost som sit exit fra Zepto. Foto: Mikael Rieck

Zepto-stifter: Der blev ikke smækket med døren

Det var for at få mere tid til familien, at Lasse Frost stoppede som administrerende direktør i Zepto. Han afviser, at der var noget kontroversielt ved afgangen.

Det kom som en overraskelse, da Zepto for nylig annoncerede, at investoren Karsten Ree overtog posten som administrerende direktør i selskabet efter stifteren Lasse Frost.

Karsten Ree havde tidligere på sommeren overtaget aktiemajoriteten i Zepto, og der har derfor været spekuleret i, om Karsten Ree efterfølgende pressede Lasse Frost ud.

Der var dog slet ikke tale om, at Karsten Ree krævede Lasse Frosts afgang, lyder det fra den nu tidligere Zepto-direktør.

"Karsten Ree og jeg er overhovedet ikke uvenner. Han bakker op om situationen, og det er vigtigt at påpege, at jeg ikke har smækket med døren, og ingen har lukket mig ude. Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Lasse Frost til Computerworld.

Vækst-stop kostede kræfter
Zepto var frem til andet halvår i 2008 igennem en udvikling med flotte vækstrater, men i 2008 stoppede væksten. Det medførte, at Zepto måtte igennem en større proces for at rette virksomheden til, og det kostede mange kræfter, beretter Lasse Frost.

"Der er ingen tvivl om, at det har været en hård periode for mig personligt, og derfor vælger jeg så at sige, at nu vil jeg gerne bruge mere tid på min familie og de private aktiviteter, jeg har. Jeg har ikke noget andet i støbeskeen," forklarer han.

Lasse Frost etablerede Zepto i 2002 sammen med sin bror Per, og fire år senere gik de på børsen med virksomheden. Det medførte blandt andet, at Karsten Ree overtog 10 procent af aktierne og stemmerne i firmaet. Flere stemmer i bestyrelsen kan have gjort det svært at manøvrere virksomheden, påpeger analytiker Anders Elbak fra IDC.

"De (Zepto, red.) har da absolut gjort mange ting rigtigt undervejs, men spørgsmålet er, om der kom for mange indover. Det var jo især Lasse Frosts projekt, men med en børsnotering og kapitaltilførsel fra Karsten Ree, så er det klart, at der er flere, der ønsker at have noget at skulle have sagt," siger Anders Elbak.

Frost: Ingen mystik
Lasse Frost påpeger, at han var fuldt bevidst om, at flere ville få indflydelse ved børsnoteringen, men det gav selskabet kapital til at føre projektet videre, ligesom der også var meget opmærksomhed at hente.

Og Karsten Rees indflydelse var ikke grunden til, at Lasse Frost nu er stoppet i Zepto, gentager firmaets stifter.

"Det er en beslutning, som jeg 100 procent har taget, og som Karsten Ree bakker op omkring. Og der er nu en god organisation, der kan tage over, hvor jeg har sluppet. Der er ingen mystik omkring den del," siger Lasse Frost.

Sammen med sin bror Per har Lasse Frost tidligere etableret virksomheden EET Nordic.

Læs mere om Zepto på fredag, når Computerworld retter fokus imod virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.