"Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Zepto-stifter Lasse Frost som sit exit fra Zepto. Foto: Mikael Rieck

Zepto-stifter: Der blev ikke smækket med døren

Det var for at få mere tid til familien, at Lasse Frost stoppede som administrerende direktør i Zepto. Han afviser, at der var noget kontroversielt ved afgangen.

Det kom som en overraskelse, da Zepto for nylig annoncerede, at investoren Karsten Ree overtog posten som administrerende direktør i selskabet efter stifteren Lasse Frost.

Karsten Ree havde tidligere på sommeren overtaget aktiemajoriteten i Zepto, og der har derfor været spekuleret i, om Karsten Ree efterfølgende pressede Lasse Frost ud.

Der var dog slet ikke tale om, at Karsten Ree krævede Lasse Frosts afgang, lyder det fra den nu tidligere Zepto-direktør.

"Karsten Ree og jeg er overhovedet ikke uvenner. Han bakker op om situationen, og det er vigtigt at påpege, at jeg ikke har smækket med døren, og ingen har lukket mig ude. Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Lasse Frost til Computerworld.

Vækst-stop kostede kræfter
Zepto var frem til andet halvår i 2008 igennem en udvikling med flotte vækstrater, men i 2008 stoppede væksten. Det medførte, at Zepto måtte igennem en større proces for at rette virksomheden til, og det kostede mange kræfter, beretter Lasse Frost.

"Der er ingen tvivl om, at det har været en hård periode for mig personligt, og derfor vælger jeg så at sige, at nu vil jeg gerne bruge mere tid på min familie og de private aktiviteter, jeg har. Jeg har ikke noget andet i støbeskeen," forklarer han.

Lasse Frost etablerede Zepto i 2002 sammen med sin bror Per, og fire år senere gik de på børsen med virksomheden. Det medførte blandt andet, at Karsten Ree overtog 10 procent af aktierne og stemmerne i firmaet. Flere stemmer i bestyrelsen kan have gjort det svært at manøvrere virksomheden, påpeger analytiker Anders Elbak fra IDC.

"De (Zepto, red.) har da absolut gjort mange ting rigtigt undervejs, men spørgsmålet er, om der kom for mange indover. Det var jo især Lasse Frosts projekt, men med en børsnotering og kapitaltilførsel fra Karsten Ree, så er det klart, at der er flere, der ønsker at have noget at skulle have sagt," siger Anders Elbak.

Frost: Ingen mystik
Lasse Frost påpeger, at han var fuldt bevidst om, at flere ville få indflydelse ved børsnoteringen, men det gav selskabet kapital til at føre projektet videre, ligesom der også var meget opmærksomhed at hente.

Og Karsten Rees indflydelse var ikke grunden til, at Lasse Frost nu er stoppet i Zepto, gentager firmaets stifter.

"Det er en beslutning, som jeg 100 procent har taget, og som Karsten Ree bakker op omkring. Og der er nu en god organisation, der kan tage over, hvor jeg har sluppet. Der er ingen mystik omkring den del," siger Lasse Frost.

Sammen med sin bror Per har Lasse Frost tidligere etableret virksomheden EET Nordic.

Læs mere om Zepto på fredag, når Computerworld retter fokus imod virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Danske Spil i stor it-oprustning: Vil købe udviklere og konsulenter for op mod 125 millioner kroner
Over fire år vil Danske Spil med en ny rammeaftale sikre at kunne købe it-udviklere og -konsulenter inden for en lang række områder for op imod 125 millioner kroner.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.