"Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Zepto-stifter Lasse Frost som sit exit fra Zepto. Foto: Mikael Rieck

Zepto-stifter: Der blev ikke smækket med døren

Det var for at få mere tid til familien, at Lasse Frost stoppede som administrerende direktør i Zepto. Han afviser, at der var noget kontroversielt ved afgangen.

Det kom som en overraskelse, da Zepto for nylig annoncerede, at investoren Karsten Ree overtog posten som administrerende direktør i selskabet efter stifteren Lasse Frost.

Karsten Ree havde tidligere på sommeren overtaget aktiemajoriteten i Zepto, og der har derfor været spekuleret i, om Karsten Ree efterfølgende pressede Lasse Frost ud.

Der var dog slet ikke tale om, at Karsten Ree krævede Lasse Frosts afgang, lyder det fra den nu tidligere Zepto-direktør.

"Karsten Ree og jeg er overhovedet ikke uvenner. Han bakker op om situationen, og det er vigtigt at påpege, at jeg ikke har smækket med døren, og ingen har lukket mig ude. Der var gensidig forståelse for min beslutning," siger Lasse Frost til Computerworld.

Vækst-stop kostede kræfter
Zepto var frem til andet halvår i 2008 igennem en udvikling med flotte vækstrater, men i 2008 stoppede væksten. Det medførte, at Zepto måtte igennem en større proces for at rette virksomheden til, og det kostede mange kræfter, beretter Lasse Frost.

"Der er ingen tvivl om, at det har været en hård periode for mig personligt, og derfor vælger jeg så at sige, at nu vil jeg gerne bruge mere tid på min familie og de private aktiviteter, jeg har. Jeg har ikke noget andet i støbeskeen," forklarer han.

Lasse Frost etablerede Zepto i 2002 sammen med sin bror Per, og fire år senere gik de på børsen med virksomheden. Det medførte blandt andet, at Karsten Ree overtog 10 procent af aktierne og stemmerne i firmaet. Flere stemmer i bestyrelsen kan have gjort det svært at manøvrere virksomheden, påpeger analytiker Anders Elbak fra IDC.

"De (Zepto, red.) har da absolut gjort mange ting rigtigt undervejs, men spørgsmålet er, om der kom for mange indover. Det var jo især Lasse Frosts projekt, men med en børsnotering og kapitaltilførsel fra Karsten Ree, så er det klart, at der er flere, der ønsker at have noget at skulle have sagt," siger Anders Elbak.

Frost: Ingen mystik
Lasse Frost påpeger, at han var fuldt bevidst om, at flere ville få indflydelse ved børsnoteringen, men det gav selskabet kapital til at føre projektet videre, ligesom der også var meget opmærksomhed at hente.

Og Karsten Rees indflydelse var ikke grunden til, at Lasse Frost nu er stoppet i Zepto, gentager firmaets stifter.

"Det er en beslutning, som jeg 100 procent har taget, og som Karsten Ree bakker op omkring. Og der er nu en god organisation, der kan tage over, hvor jeg har sluppet. Der er ingen mystik omkring den del," siger Lasse Frost.

Sammen med sin bror Per har Lasse Frost tidligere etableret virksomheden EET Nordic.

Læs mere om Zepto på fredag, når Computerworld retter fokus imod virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.