Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær (Foto: Lene Sekjær)

Endnu en tv-leverandør har glemt open source-licensen

For tredje gang inden for blot en uge erkender en udbyder af digital fjernsyn ikke at overholde de open source-licenser, der giver ret til at bruge den frie kode i firmaernes fjernsyns-bokse.

Det ligner efterhånden en trend.

Først var det Viasat, siden erkendte Stofa, og nu er det Smile Content, der ikke overholder de open source-licenser, som giver adgang til den software, som firmaerne anvender i selskabets digitale HD-bokse.

Igen er det GNU General Public License (GPL), der ikke forvaltes korrekt af Smile Content.

Ifølge firmaet er der tale om uvidenhed omkring licensens krav.

"Vi ønsker ikke at bryde licenser eller regler, men ingen har gjort os opmærksom på problemstillingen," siger Lars Emtekær, indholds- og produktchef, Smile Content, der er leverandør af internet, tv og telefoni via fiberbredbånd.

Vi vidste det ikke

Efter Computerworld kontaktede Smile Contents produktchef i fredags, er firmaet gået ind i sagen og har kontaktet leverandøren af HD-boksen.

"Vi har kontaktet Motorola, der leverer vores boks, og her fortæller man, at reglerne holdes fra Motorolas side. Motorola vil nu udarbejde det nødvendige materiale til os, så vi også kan opfylde de nødvendige krav," fortæller Lars Emtekær.

"Det er vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at ingen har rettet henvendelse til os i forbindelse med licenserne, og vi har ikke ønsket at holde noget tilbage eller snyde. Vi har ikke været opmærksom på licens-kravene, men det rettes der op på nu, og vi skal nok tage fat i alle involverede parter," lover han.

Smile Content leverer IP-TV til Bredbånd Nord, Himmerlands Elforsyning, MidtVest Bredbånd, EnergiMidt, Energi Randers Tele, NRGi, Galten Elværk, Syd Energi, Energi Fyn, SEAS-NVE og Dong Energy.

Smile Content leverer foreløbig indhold til godt 15.000 fiber-husstande, men på firmaets webside opgøres kundepotentialet til at være på 1.913.000 brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere