Forslag: Natklubber må registrere dine fingeraftryk

Cpr-nummer, fingeraftryk og foto fra alle gæster i nattelivet. Det foreslår et udvalg under Justitsministeriet nu at give restauratører lov til at registrere.

Fremover vil dørmanden på natklubben eller diskoteket ikke nøjes med at kræve 50 kroner i entre for adgang til dansegulvet og en glad aften i byen.

For i fremtiden kan du komme ud for at skulle aflevere navn, cpr-nummer, billede og fingeraftryk, hvis du vil have adgang til etablissementet.

Nægter du at udlevere de følsomme personlige oplysninger, risikerer du at blive nægtet adgang på diskoteket eller natklubben.

Det kan blive virkeligheden ved restaurationsbesøg for samtlige danskere, hvis en betænkning med et lovudkast fra Justitsministeriet bliver til egentlig lov, mener Forbrugerrådet, som har indgivet et høringssvar til betænkningen.

Meningen med det kommende lovforslag, der bliver grundlag for det omdiskuterede bølleregister, er at hjælpe især diskoteker og natklubber med at holde gæster med såkaldte restaurationsforbud udstedt af politiet væk fra beværtningerne.

Med andre ord: Gøre nattelivet mere sikkert for gæster og personale.

Fremgangsmåden er ifølge Justitsministeriet betænkning nødvendig, fordi snyd med lånte eller stjålne sygesikringskort gør det for svært at identificere, om gæsten i døren er den samme, som han giver sig ud for at være.

Samtidig ønsker restaurationerne, primært natklubber og diskoteker, en hurtigere og mere ligelig identifikation af gæsterne, som ved næste besøg blot behøver at afgive et fingeraftryk for at få adgang til en nat i baren eller på dansegulvet.

Ideen med det private centrale register er at koble alle interesserede restaurationer på et netværk med afgang til politiets restaurationsforbud, så oplysninger om en gæsts identitet hurtigt kan verificeres.

Registeret skal desuden være kompatibelt med især store diskotekskæders eksisterende gæsteregistreringssystemer, som gør det muligt at holde styr på, om en gæst eventuelt har fået
karantæne eller tidligere er noteret for dårlig opførsel.

Datatilsynet har i forvejen sagt god for gæsteregistreringssystemerne, som i et års tid har været i brug hos selskabet Nox Networks, der som samarbejdsorganisation for omkring 55 diskoteker blandt andet rummer diskotekskæden Craizy Daisy.

Ifølge betænkningen får restaurationerne dog ikke lov til at udveksle oplysninger om gæsters restaurationsforbud eller karantæner i andre etablissementer.

Ellers vil registeret ifølge udvalget minde om et advarselsregister, som er i strid med persondataloven.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.