Artikel top billede

Foto: Steve Woods (Foto: Steve Woods)

Gmail-nedbrud kan afskrække store virksomheder

Det seneste omfattende nedbrud af Googles Gmail kan vise sig at afskrække it-chefer fra at lade medarbejderne benytte e-mailtjenesten til virksomhedsbrug, siger analytikere.

Computerworld News Service: "Jo mere udbredt og vigtig Google Apps som Gmail bliver, des mere negativ opmærksomhed får det hver gang, der sker et nedbrud - som bringer Google forlegenhed og ærgrelse," siger Dan Olds, som er analytiker hos Gabriel Consulting Group.

"E-mail er en missionskritisk applikation for en virksomhed - punktum. Hvis kunderne opfatter det som om, at Gmail ikke er pålidelig, så vil de ikke bruge tjenesten. Hvert nedbrud af Gmail for virksomhederne til at tænke sig om en ekstra gang, før de vælger denne gratis e-mailløsning," tilføjer Dan Olds.

Det verdensomspændende nedbrud af Gmails webmail-grænseflade i sidste uge skete ifølge Googles officielle Gmail-blog på grund af en server-trafikprop.

"Vi havde lettere undervurderet den belastning, som nogle ændringer for nyligt lagde på request-routerne," skriver Ben Treynor, der er chef for site-pålidelighed hos Google.

"Nogle få af disse routere blev overbelastede og sagde i praktisk til resten af systemet: 'stop med at sende os trafik, vi er for langsomme.' Inden for få minutter var næsten alle request-routerne overbelastede."

Google: Vi er stabile
Gmail-teknikere blev gjort opmærksomme på problemet få sekunder inde i nedbruddet og fik bragt flere routere online, efter de havde regnet ud, hvad problemet var, oplyser Treynor. Inden for 100 minutter var Gmail igen tilgængelig for 99,9 procent af brugerne, tilføjer han.

"Vi har rettet vores fulde opmærksomhed på at sørge for, at noget som dette ikke sker igen," skriver Treynor på Gmail-bloggen.

Matt Cain, som er analytiker hos Gartner, mener, at Google kan undgå sådanne nedbrud ved at benytte separate infrastrukturer til virksomheder og forbrugere.

"Google er nødt til at bevise, at forbruger- og kommercielle tjenester i stor grad er uafhængige af hinanden, og at de kommercielle tjenester vil opretholde en oppetid på mindst 99,9 procent, hvilket er standard for de fleste kommercielle e-mail-SaaS-tjenester," siger han.

"Det springende punkt for Google er at segmentere kommerciel Gmail-trafik fra forbruger-trafik," bemærker han.

Det seneste nedbrud sker efter meget omtalte nedbrud af Gmail i februar og maj.

Google fastholder stadig, at tjenesten generelt er mere stabil end konkurrerende in-house-løsninger såsom Microsofts Exchange e-mailserver og IBM's samarbejdssystem Lotus Notes.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere