Artikel top billede

Folkeskolens digitale testresultater forsinkes i ugevis

Allerede nu må lærerne belave sig på flere ugers ventetid, før de kan finde ud af, om deres elever består de digitale prøver i foråret 2010.

I bedste fald er der en forsinkelse på tre uger.

I værste fald må lærerne vente halvanden måned på resultaterne af de 10 digitale prøver til foråret, før de kan se, hvordan deres elever har klaret sig.

Sådan er meldingen fra leverandøren af de digitale prøver, COWI, til Skolestyrelsen.

Det skriver fagbladet Folkeskolen.dk.

Forberedt på forsinkelser

"Forsinkelsen gælder kun det første år med obligatoriske prøver - derefter vil resultaterne kunne tilgå lærerne dagen efter en prøve," skriver Skolestyrelsen i et notat.

Baggrunden for forsinkelserne ligger i, at COWI i forbindelse med lanceringen af de første prøver i foråret 2007 registrerede en forsinkelse på testresultaterne første gang, de skulle gennemføres.

Forsinkelsen på tre til seks uger er ifølge Folkeskolen.dk helt nødvendig for at kunne fastlægge elevernes karakterskala.

Skalaen går fra 1 til 100. Hvis en elev scorer 50, svarer det til, at vedkommende har klaret sig som gennemsnittet af landets elever. Skalaen er kalibreret af de test-afprøvninger, som omkring 100 skoler har gennemført i de seneste tre år.

Når de digitale prøver bliver gennemført til foråret 2010, vil man inden for to uger kunne analysere sig frem til, om resultaterne rent faktisk fordeler sig som ved afprøvningen af opgaverne.

Hvis forårets testresultater fordeler sig som forventet, vil lærerne kunne kaste sig over resultaterne med det samme.

Hvis resultaterne derimod ikke fordeler sig som forventet, vil der kunne gå tre uger, før test-resultaterne er tilpasset, så 50 svarer til landsgennemsnittet.

Begrænsning på test-tiden

Folkeskolerne kan inden for en periode på to en halv måned selv bestemme, hvornår deres elever skal tage de digitale prøver.

Danskprøverne har dog kun en gennemførelsesperiode på to måneder.

Men allerede nu anbefaler Skolestyrelsen, at skolerne booker de digitale prøver i god tid, fordi der er en øvre begrænsning på 3.000 samtidige brugere af systemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere