Artikel top billede

3 raser over politianmeldelse: En overreaktion

Mobilselskabet 3 får politianmeldes for mangelfuld og vildledende markedsføring. 3 mener, at Forbrugerombudsmanden skyder gråspurve med kanoner.

I sommer annoncerede mobilselskabet 3 på Facebook, at virksomheden tilbød en HTC Magic-mobiltelefon til 799 kroner. Der var imidlertid det problem, at kunden samtidig skulle forpligte sig til et abonnement i seks måneder, så minimumsprisen i virkeligheden var 3.992 kroner.

Sådan udlægger Forbrugerombudsmanden en sag, som nu fører til politianmeldelse.

"Det er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse i strid med både markedsføringslovens § 3 om vildledning og § 13 om pligten til at oplyse mindsteudgiften forbundet med at købe varen," skriver Forbrugerombudsmanden.

Derfor valgte Forbrugerombudsmanden i dag at melde mobilselskabet 3 til politiet for mangelfuld og vildledende markedsføring.

Ifølge 3 henvendte Forbrugerombudsmanden sig til mobilselskabet i juli, hvor instansen gjorde opmærksom på fejlen. Herefter rettede 3 selv fejlen, lyder det fra virksomheden.

"Det er en klar overreaktion fra Forbrugerombudsmandens side - som at skyde gråspurve med kanoner. Vi indrykker mange tusinde bannerannoncer hvert år. Vi har begået en fejl i en af dem, som vi beklager og retter efter henvendelse fra Forbrugerombudsmanden," siger pressechef Stine Green Paulsen fra 3.

Otte bredbåndsfirmaer anmeldt

Det er ikke mere end tre måneder siden, at Forbrugerombudsmanden sidst havde godt fat i telebranchen. Dengang drejede det sig om otte bredbåndsselskaber, der havde overskredet markedsføringsloven.

I den forbindelse var problemet også, at mindsteprisen ved køb af en bredbåndsopkobling ikke blev oplyst.

"Formålet med at oplyse om mindsteprisen er at sikre gennemsigtighed på markedet og derved gøre det muligt for forbrugerne at sammenligne udbydernes priser," sagde forbrugerombudsmand Henrik Øe om politianmeldelsen.

De otte bredbåndsselskaber blev også anmeldt efter paragraf 3 og 13 i markedsføringsloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere