3 raser over politianmeldelse: En overreaktion

Mobilselskabet 3 får politianmeldes for mangelfuld og vildledende markedsføring. 3 mener, at Forbrugerombudsmanden skyder gråspurve med kanoner.

I sommer annoncerede mobilselskabet 3 på Facebook, at virksomheden tilbød en HTC Magic-mobiltelefon til 799 kroner. Der var imidlertid det problem, at kunden samtidig skulle forpligte sig til et abonnement i seks måneder, så minimumsprisen i virkeligheden var 3.992 kroner.

Sådan udlægger Forbrugerombudsmanden en sag, som nu fører til politianmeldelse.

"Det er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse i strid med både markedsføringslovens § 3 om vildledning og § 13 om pligten til at oplyse mindsteudgiften forbundet med at købe varen," skriver Forbrugerombudsmanden.

Derfor valgte Forbrugerombudsmanden i dag at melde mobilselskabet 3 til politiet for mangelfuld og vildledende markedsføring.

Ifølge 3 henvendte Forbrugerombudsmanden sig til mobilselskabet i juli, hvor instansen gjorde opmærksom på fejlen. Herefter rettede 3 selv fejlen, lyder det fra virksomheden.

"Det er en klar overreaktion fra Forbrugerombudsmandens side - som at skyde gråspurve med kanoner. Vi indrykker mange tusinde bannerannoncer hvert år. Vi har begået en fejl i en af dem, som vi beklager og retter efter henvendelse fra Forbrugerombudsmanden," siger pressechef Stine Green Paulsen fra 3.

Otte bredbåndsfirmaer anmeldt
Det er ikke mere end tre måneder siden, at Forbrugerombudsmanden sidst havde godt fat i telebranchen. Dengang drejede det sig om otte bredbåndsselskaber, der havde overskredet markedsføringsloven.

I den forbindelse var problemet også, at mindsteprisen ved køb af en bredbåndsopkobling ikke blev oplyst.

"Formålet med at oplyse om mindsteprisen er at sikre gennemsigtighed på markedet og derved gøre det muligt for forbrugerne at sammenligne udbydernes priser," sagde forbrugerombudsmand Henrik Øe om politianmeldelsen.

De otte bredbåndsselskaber blev også anmeldt efter paragraf 3 og 13 i markedsføringsloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.