Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tips: Sådan tuner du Firefox

Open source-browseren Firefox kan både tunes til at øge hastigheden og også ændre udseende efter din stil. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Takket været online video, web-applikationer, sociale netværk og så videre, er de engang så ydmyge browsere blevet presset til at yde mere og mere og gøre det hele hurtigere.

Med nogle få, simple ændringer og værktøjer kan man forbedre sin browser-oplevelse og spare tid, mens man gør det.

Mozillas populære Firefox-browser har altid været en yngling for de mennesker, der holder af at modificere programmer, på grund af dens indbyggede understøttelse af en lang række udvidelser.

Men hvis man gerne vil have så meget ud af open source-browseren som muligt, så er det ikke nok med den sædvanlige lille plug-in eller to. Følg disse råd, hvis du virkelig vil sætte fut i ræven.

Bemærk: Nogle af de følgende tips kræver, at man bruger det detaljerede 'about:config' interface. Men vær forsigtig. En lille fejl kan give store problemer med browseren.

Fjern det overflødige

Det er nemt at få fart på Firefox, og der mange veje til målet. Man kan jo starte med de simple ting som for eksempel at fjerne søgemaskine-toolbars, man ikke bruger, eller slette gamle, ødelagte eller duplikerede bogmærker. Hvis man gør det til en god vane regelmæssigt at gøre de ting, så vil man få en lidt hurtigere browser, der desuden lukker hurtigere ned.

Hurtigere Flash

Dette avancerede tip kan både gøre Firefox hurtigere i det hele taget og ikke mindst Flash, hvis hastighed virkelig kan forbedres.

Firefox er indstillet til automatisk at tage snapshot af brugerens browsersession hvert tiende sekund. Det gør den for det tilfælde, at Firefox går ned, så sessionen nemt og hurtigt kan gendannes ved hjælp af et snapshot. Men når man bruger Flash, kan den samme funktion få ens videoer til at pause midt i afspilningen, og den slags kan virkelig ødelægge oplevelsen.

Men problemet kan nemt løses ved at ændre i indstillingerne for, hvor ofte Firefox skal gemme sessionen. Det betyder selvfølgelig, at man risikerer at miste en tab eller to, hvis browseren går ned, men hvis man tit ser Flash-videoer, så er det nok et kompromis, der er værd at tage med.

Skriv "about:config" i adresselinjen og tryk på return for at komme til Firefox' mere detaljerede indstillinger. Brug filterboksen til at finde følgende kommando (uden citationstegn): "browser.sessionstore.interval". Når kommandoen er fundet, ændrer man i værdien, så der i stedet for 10.000 (10 sekunder i millisekunder) står for eksempel 180.000, der svarer til tre minutter.

Fjern add-on installations-forsinkelsen

Når man installerer en ny add-on i Firefox, så bliver man som regel mødt af en pop-up, der spørger, om man kan bekræfte, at man virkelig gerne vil have pågældende add-on installeret.

Det tager typisk nogle sekunder længere på grund af den indbyggede installations-nedtælling. Man kan fjerne denne potentielle irritation ved hjælp af følgende ændring:

"security.dialog_enable_delay" - find denne entry i "about:config" og lav værdien om til 0. På den måde vil installationer begynde med det samme.

Man kan finde mange andre tip rundt omkring på nettet, som for eksempel dette, der mener at kunne gøre browseren op til 40 procent hurtigere

Skab en bedre software-performance

Der er flere, mere avancerede måder, man kan ændre i indstillingerne for at forbedre Firefox' generelle ydeevne:

"browser.download.manager.openDelay" - Find og rediger denne værdi, så der står 3000 (tre sekunder). På den måde sikrer man, at download-vinduet ikke åbner på grund af bittesmå download.

"browser.search.openintab" - Denne indstilling er som udgangspunkt sat som "false". Hvis man i stedet ændrer det til "true", vil ens resultater i stedet åbne i et nyt vindue, når man søger i den indbyggede browser-search.

Flere avancerede tips og tricks kan findes her.

Giv din browser en makeover

Firefox har gjort det enkelt at ændre på den made, ens browser ud på, og man kan meget hurtigt give den en fuldstændig makeover.

Kort tid efter Firefox 3.5 blev udgivet, frigav Mozilla Foundation modeller af det interface, der blev foreslået til Firefox 4.0. Hvis man ikke kan vente på den nye version, kan man i stedet installere et tema med det nye look. Skaberen af det nye tema, Spewboy, der holder til på hjemmesiden DeviantArt (et amerikansk online community, hvor brugerne fremviser og kommenterer tegninger, fotografier og andet kunst, red.), har desuden skrevet en handy guide til, hvordan man opnår den futuristiske browser-stil. Faktisk kan man finde en lang række Firefox-temaer på DeviantArt.

Et nyt tema er én ting, men det bliver ikke rigtig gennemført, før man får de matchende ikoner. Heldigvis findes der masser af steder på nettet, hvor man kan vælge mellem utallige ikoner.

Og vi er ikke færdige endnu

Alle disse forslag kan bringe én godt på vej, hvis man gerne vil have mere ud af Firefox. Men der findes desuden tusindvis af tilgængelige add-ons og udvidelser, der både kan effektivisere ens browser og få den til at blive mere cool.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere