Helge Sander glad trods forsinket NemID

Videnskabsminister Helge Sander kan ikke give danskerne en ny digital signatur i år som planlagt. Han vælger at se positivt på forsinkelsen.

Videnskabsminister Helge Sander (V) var en glad mand, da han sidste år i juni præsenterede en fem-årig aftale med det PBS-ejede selskab DanID om en ny version af den digitale signatur, som i fremtiden får navnet NemID.

Og selvom DanID i dag kunne fortælle, at NemID ikke bliver en del af danskernes hverdag før tidligst 1. juli næste år, så er Helge Sander stadig en glad mand.

"Jeg er glad for, at det alligevel har vist sig muligt at fastholde målsætningen om, at alle netbankkunder i Danmark har NemID inden udgangen af 2010," siger videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse om forsinkelsen.

Nøglen til digital succes
Den nye signatur-løsning blev ved kontraktunderskrivelsen sidste år beskrevet som et omdrejningspunkt for samarbejdet i det offentlige om bedre digitale services.

Når den er endeligt på plads, er det meningen, at mellem 2,5 og 3 millioner danskere skal bruge den nye løsning. Derfor har det også været magtpåliggende for DanID, at løsningen er sikker og anvendelig for brugerne.

Den holdning deler Helge Sander.

"Brugerne skal have vished for, at både kvalitet og sikkerhed er i top, når de tager den nye digitale signatur i brug. Derfor er det blevet prioriteret således, at der afsættes lidt mere tid til kvalitetssikringen uden at vi går på kompromis med ambitionerne," siger videnskabsminister Helge Sander i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.