Nu skal der styr på dine Facebook-rettigheder

Fem skarpe: Nettet er fyldt med eksempler på manglende privatlivsbeskyttelse. Det mener formanden for European Privacy Association, Karin Riis-Jørgensen, der vil have klarere regler.

European Privacy Association har meddelt, at organisationen vil arbejde for et europæisk charter, der skal sikre Europa-borgernes privatliv på nettet.

Læs her, hvorfor organisationens formand, Karin Riis-Jørgensen, synes, at det er så vigtigt at trække regler ned over hovedet på udbydere af sociale netværkstjenester, når manglende privatlivsbeskyttelse tilsyneladende ikke generer de to millioner danskere, der har en Facebookprofil.

Privacy lader ikke til at bekymre brugere af eksempelvis Facebook synderligt. Hvorfor er privatlivsbeskyttelse alligevel så vigtigt?

"Privatlivsbeskyttelse er for mig en menneskeret. Og som formand for European Privacy Association er det en af mine fornemmeste opgaver, at få den rettighed frem i lyset.

Retten til privatliv er lidt den skjulte rettighed. Og folk gør sig ikke altid klar over tilstedeværelsen af den ret, og hvor vigtigt det er, at den bliver overholdt. "

Du mener altså ikke, at folk selv ved, hvad de laver?

"Jeg stiller selvfølgelig ikke spørgsmålstegn ved folks intelligens, men jeg tror ikke altid, de har gjort sig klart, hvad det betyder, at de lægger alle de her oplysninger ud.

Folk tror ikke, de har noget at skjule, så længe de ikke gør noget forkert.

Vi må belyse over for befolkningen, at det er meget vigtigt, at man holder fast ved sine personlige oplysninger, og at mange af de oplysninger, der ligger på eksempelvis Facebook, kan misbruges."

Hvis folk selv ønsker at udstille sig selv på et netværk som Facebook, er det så ikke folks eget ansvar selv at tænke sig om?

"Selvfølgelig er det det! Folk skal gøre, hvad de vil. Vi skal ikke til at spærre for adgang til visse sider, som man gør i Kina, og som der eksempelvis har været tale om i forbindelse med Danske Spils monopol.

Vi ønsker for det første, at der kommer mere information om, hvad oplysninger bruges til. Og så skal vi have nogle rettigheder, der betyder, at vi har ejerskab over de oplysninger, der ligger om os på nettet, så vi kan få dem fjernet, hvis det er det, vi vil - den mulighed er i dag ikke en selvfølge."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.