Artikel top billede

Fiberselskabet MidtVest Bredbånd får ikke lov til at gå konkurs, hvis det står til indholdsleverandøren Smile Content. Foto: MidtVest Bredbånd.

MidtVest Bredbånd-konkurs ender i juridisk slagsmål

Kreditorerne ønsker at lukke det konkursramte fiberselskab MidtVest Bredbånd, men en tidligere indholdsleverandør vil forhindre det med et fogedforbud.

Gravøllet er efterhånden blevet godt lunkent i det vestjyske.

I august skulle fiberselskabet MidtVest Bredbånd være begravet. Kreditorerne var klar til at bære kisten det sidste stykke, inden den skulle sænkes i graven.

Men indholdsleverandøren Smile Content stillede sig i vejen. Der var en "kontraktlig uenighed" mellem MidtVest Bredbånd og Smile Content, lød det fra indholdsleverandørens direktør, Kim Wehrs.

Det er nu over en måned siden, at Smile Content stillede sig i vejen, og sagen har nu taget yderligere en drejning, oplyser kurator Bo Holse, der varetager kreditorernes interesse. I dette tilfælde er det de seks elselskaber, der finansierede MidtVest Bredbånd.

"Jeg kan bekræfte, at der er en verserende fogedforbudssag," siger Bo Holse til Computerworld.

MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning i januar, og siden hen har selskabet solgt både sine privat- og erhvervskunder fra.
Nu håbede kreditorerne endelig, at de kunne lægge MidtVest Bredbånd i graven. Men det trækker ud.

"Vi har i tre kvarte år haft drift af en virksomhed, som har været i betalingsstandsning eller under konkurs. Jeg forsøger at få det lukket, og når nogle forsøger at nedlægge et fogedforbud, så er det for at forhindre, at det bliver lukket," siger Bo Holse.

Dårlig forretning at holde liv i firmaet

MidtVest Bredbånd er i dag et selskab under afvikling, og det er typisk selskaber, der kører med en negativ bundlinje. Derfor er det i alt andet end i kreditorernes interesse, at der bliver holdt liv i firmaet, da kreditorerne samtidig er medejere.

Bo Holse bekræfter, at det stadig er indholdet af en kontrakt, som parterne strides om.

"Kernen er, hvilke rettigheder Smile Content har i henhold til de kontrakter, de har haft med MidtVest Bredbånd," siger han.

Direktør Kim Wehrs fra Smile Content bekræfter ligeledes over for Computerworld, at det er en "kontraktlig uenighed", som sagen drejer sig om. Men ellers har han ingen yderligere kommentarer i sagen.

Kurator Bo Holse vil på nuværende tidspunkt heller ikke uddybe, hvad sagen nærmere drejer sig om. Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår fogedforbudssagen skal finde sted.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere